Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 13:18

Оператор висів над прірвою з камерою за $250 тис. - вийшов трилер "Пік страху"

У прокат вийшов трилер "Пік страху". Створений у копродукції України, США та Іспанії.

Молода американська пара приїжджає на відпочинок в гори Грузії. Зупиняються в порожньому готелі. Хочуть відвідати найнебезпечнішу місцевість — Чорний хребет. Адміністраторка готелю відмовляє закоханих, вони ж не слухають та потрапляють на схил. Їх починає переслідувати маніяк, за сюжетом.

"Пік страху" купив найбільший американський дистриб'ютор Lionsgate. Тому фільм називають у ЗМІ "першим, що купив Голлівуд".

"Виходимо в прокат не в найкращий час для всіх стрічок, — каже продюсер Сергій Лавренюк. - 22 вересня "Пік страху" стартував у США. Обійшов уже велику частину світу, остання з прем'єр — Велика Британія та Ірландія. Поки що не знаємо результатів, бо маємо обмежений прокат. Із запізненням отримаємо дані з телебачення та цифрових платформ. Інколи навіть за рік. Тому хвалитися великими зборами не вийде. Головне — хороший результат в Україні. Хоча фільм знімали не тільки для українців, а цілого світу. Продали в 130 країн. Нам допомагали фахівці з Америки, Іспанії, Грузії, Британії. Точно знаю, що близькі до того, щоб покрити витрати на фільмування та рекламу.

Допоміг Олександр Педан. Він нам усе розказав про сноубордистів

Маємо невисоку оцінку на IMDb. Вважаємо, що не відповідає рівню нашого фільму. Переконаний, що вона неадекватна. Якщо хочете знати всю об'єктивну правду про фільм, то краще заходьте на Rotten Tomatoes. Серед спеціалістів це об'єктивніше джерело. Бо на IMDb є дивний регламент для виставлення оцінок. Це скоріше для глядачів та кінотеатрів".

Головну роль втілила киянка 23-річна Іванна Сахно. Проживає в США, встигла зіграти в американських блокбастерах "Тихоокеанський рубіж 2" та "Шпигун, який мене кинув".

"Мали дивну історію, — продовжує продюсер фільму. - Для знімання привезли живу курку. Іванна та її мама Галина ставляться до свійських тварин не як ми. Вони вегани. Для них це не бульйон, а жива істота. Обурилися, що курку після знімання лишили напризволяще. А що ми мали зробити, гонорар їй виплатити? Курка жила в номері п'ятизіркового готелю разом з Іванною. Вона її годувала та капала очі. Вивезти тварину не дозволили прикордонники. Її передали асистенту продюсера, а він — фермеру".

Маємо невисоку оцінку на IMDb. Переконаний, що вона неадекватна

Автор: Kinowar.com
  Іванна Сахно в трилері “Пік страху” втілила сноубордистку Мію, яка понад усе хоче бути щасливою зі своїм коханим. Вирушають в романтичну мандрівку до Грузії. Однак пару починає переслідувати незнайомець та грати з ними в жорстоку гру, за сюжетом.
Іванна Сахно в трилері “Пік страху” втілила сноубордистку Мію, яка понад усе хоче бути щасливою зі своїм коханим. Вирушають в романтичну мандрівку до Грузії. Однак пару починає переслідувати незнайомець та грати з ними в жорстоку гру, за сюжетом.

"Мій дебютний фільм створювався в непередбачуваних важких умовах, — каже режисер та сценарист Станіслав Капралов. - Знімали 21 день. Окремо ще атмосферні кадри з дроном. Найнебезпечніші моменти — коли знімали на схилах і карнизах зі снігу. Коли знімали біля водоспаду, актриса дійсно пірнала в крижану воду. Потім почала сходити лавина, нам повідомили по рації. Вона виявилася далеко, тож нам пощастило. Фінальну сцену знімали без графіки, дійсно на обриві. Просили, щоб на краю не було скупчення людей. Акторів кріпили тросами, які чіпляли до снігоходів. А оператор взагалі висів над прірвою, з камерою за 250 тисяч доларів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще подавати правдиву інформацію, ніж викривати міфи — блогер Клятий Раціоналіст

"Потрапила в фільм, бо режисер — мій чоловік, — каже актриса Олена Турбал. - Увесь знімальний період була поряд з ним. Не було сенсу кликати на короткий епізод іншу актрису, бо я впораюсь. Також з нами був наш 5-місячний син. Для фільмування спеціально створили сноуборди та назвали його ім'ям. Можете помітити, коли роблять трюки. Тому замість відомих брендів, які не дозволили використати, у нас сноуборди "Лео".

Курка жила в номері п'ятизіркового готелю

Та й сам сюжет з'явився, коли ми гуляли з дитиною вздовж Русанівської набережної. Я порадила не змінювати цю ідею. Пішли до продюсера та одразу отримали підтримку.

У фрирайді не розбираємось. Допоміг Олександр Педан. Він нам все розказав про сноубордистів. Він відомий екстремал. Можна сказати, що консультував нас перед зйомками. Хотіли спочатку знімати в Карпатах, але зсунулися зйомки на весну. Усе було б затягнуто хмарами, для деяких сцен треба було б чекати 2 місяці".

Американська прем'єра української драми "Атлантида" відбудеться в Metrograph, одному з найкращих незалежних кінотеатрів у Нью-Йорку. Прокат стартує з рецензії у The New York Times. У ній фільм назвали "похмурою апокаліптичною історією кохання" та підкреслили його повільність.

Зараз ви читаєте новину «Оператор висів над прірвою з камерою за $250 тис. - вийшов трилер "Пік страху"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі