середа, 04 березня 2015 11:44

Олівер Стоун може зняти фільм про Владислава Лістьєва

Олівер Стоун може зняти фільм про Владислава Лістьєва

Режисерові Оліверу Стоуну запропонували зняти художній фільм про телеведучого Владислава Листьеве, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на прес-агента проекту, компанію "ПрофиСинема".

Фільм під робочою назвою "Листьев: надежда умирает последней" планується випустити 1 березня 2017 року до 22-ї річниці загибелі журналіста.

Спільну роботу над проектом ведуть "Кінокомпанія Союз Марінс груп" Олександра Куликова і "Тетерін Фільм" Олега Тетеріна. З фрази "Надія вмирає останньою" Лістьєв почав свій останній ефір програми "Час Пік", що вийшла 1 березня 1995 року. Зараз оголошено конкурс на кращий сценарій до фільму.

Олівер Стоун зараз знімає про Едварда Сноудена. "Ми сподіваємося, що участь у такому знаковому для Росії фільмі, як картина про Влада Лістьєва, стане для Олівера Стоуна закономірним продовженням зміцнення кінематографічної зв'язку з Росією. Це дозволить відкрити зарубіжному глядачеві невідомі сторінки в історії пострадянської Росії", - упевнений продюсер картини.

Владислав Лістьєв  - радянський та російський журналіст, телеведучий. З 1987 по 1990 рік вів програму "Погляд" на Центральному телебаченні. З 1990 році - художній керівник, який вів програми "Поле Чудес", "Тема", "Година пік". У 1991 році став генеральним продюсером телекомпанії ВІД, а в 1993 році — її президентом. В 1995 році перейшов з телекомпанії ВІД на ГРТ (нині — Перший канал (Росія)), ставши генеральним директором ГРТ.

Був убитий у під'їзді власного будинку 1 березня 1995 року.

На честь журналіста названо астероїд головного поясу 4004 Лістьєв — відкритий 16 вересня 1971 року українським астрономом

Зараз ви читаєте новину «Олівер Стоун може зняти фільм про Владислава Лістьєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі