вівторок, 02 жовтня 2012 14:50

Ольгу Сумську шокувала пишногруда Роксолана

З 8-го жовтня українцям покажуть турецький телесеріал "Величне століття. Роксолана". 65 серій зняли брати Ягмур та Дурул Тайлани. Роль матері султана Сулеймана озвучить Ольга Сумська. 15 років тому вона виконала роль Роксолани в однойменному українському серіалі.

"До мене звернулися озвучити саму Роксолану, - каже актриса. Озвучку і показ фільму здійснює канал "1+1". - Але я не знайшла часу, бо маю зараз багато роботи. Тому погодилася на роль Валіде — матері султана. Вона й по віку мені ближча. Я б сама її із задоволенням зіграла".

Роль самої Роксолани дісталася німецькій актрисі турецького походження 29-річній Мерьєм Узерли. На зйомки та приїхала з Німеччини.

"Я трохи була шокована, коли побачила таку пишногруду красуню у ролі Роксолани, - продовжує Сумська. - Пригадую, що я під час зйомок була як палець. Проте турецька Роксолана вдалася красивою. Знаю, що актриса свідомо погладшала. Їхній блакитноокий султан надзвичайно харизматичний, величний, такий, яким він є на літографії. Але наш Анатолій Хостікоєв значно красивіший за турецького актора, просто красень. Кошториси теж не варто порівнювати. Бо ми спромоглися на героїчний вчинок. Що бюджет турецького серіалу великий, видно тільки по костюмах. Хоча наші, пошиті на ентузіазмі, виглядають нічим не гірше. Часом беру свій костюм, коли мене запрошують на якісь заходи. Ще спокійно влажу у нього. Спробую подивитися усі серії фільму. Якщо не встигатиму, мама перекаже. Вона у мене не пропускає цікавих серіалів".

"Люблю тебе, соскучілся по тебе", - шепоче майбутній дружині султана її український наречений, поки дівчину ще не забрали турки. У серіалі звучить суміш російської та української мов. Роксолана у султанському палаці співає українською колискову новонародженому сину. Турецькі творці стверджують, що підняли понад 12 тис історичних документів, аби уникнути нападів про недостовірність фільму. Однак конфлікту уникнути не вдалося. Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що у серіалі "намагаються показати історію Туреччини в негативному світлі". Є невдоволені, що великого Сулеймана показали людиною, яка любить відпочинок і зміг піддатися впливу жінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турки купують "Роксолану" з Ольгою Сумською за $ 300 тисяч

"Це абсолютно протилежний погляд на історію про Роксолану, - каже керівник кіноредакції "1+1" Андрій Алфьоров. - З нашого серіалу ми можемо однобоко судити про турків. У нас генетично в'їлося в пам'ять обличчя Ольги Сумської як Роксолани, а книжний образ швидко розвіявся, бо кіно виявилося надзвичайно сильним. Фільм з успіхом пройшов у дев'яти країнах Європи. За останнє десятиліття Туреччина показала себе кінематографічною країною, добре зарекомендували себе у сфері авторського кіно, яке перемагає на фестивалях у Каннах, Берліні і Венеції. Серіал купили американці. А це багато про що говорить, бо вони знають толк в розважальному кіно. Тут є мелодрама, романтика, екшн і масштаби з гігантськими панорамами".

"Величне століття. Роксолана" називають найдорожчим турецьким серіалом. У нього вклали понад $ 2 млн.

Зараз ви читаєте новину «Ольгу Сумську шокувала пишногруда Роксолана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі