Ексклюзиви
понеділок, 19 лютого 2018 13:01

Оголосили переможців британського "Оскара"

Оголосили переможців британського "Оскара"
Рекордсменом премії BAFTA став фільм "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі". Фото: NDTV.com

Британська академія телебачення та кіномистецтва вручила премію BAFTA Awards 2018. 71-ша церемонія нагородження відбулася у лондонському концертному залі Альберт-холл.

Переможців визначили у 24 категоріях, повідомляють на сайті премії.

Стрічка "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі" здобула першість у п'яти номінаціях: "Найкращий фільм", "Найкращий британський фільм", "Найкращий оригінальний сценарій". Виконавицю головної ролі Френсіс Макдорманд назвали найкращою акторкою. Перемога у категорії "Найкраща чоловіча роль другого плану" дісталася акторові Сему Рокуеллу, який втілив образ офіцера поліції Джейсона Діксона.

У трьох номінаціях перемогла стрічка "Форма води". Британська кіноакадемія відзначила Гільєрмо дель Торо як найкращого режисера, а також оцінила роботу художника-постановника і музику до фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали акторів, які претендують на антипремію "Золота малина"

Стрічкою з найкращим адаптованим сценарієм стала романтична драма "Клич мене своїм ім'ям". Фільм зняли за мотивами однойменного роману американського письменника Андре Асімана.

У номінації "Найкраща чоловіча роль" переміг Гері Олдмен, який зіграв Вінстона Черчілля у фільмі "Темні часи". Крім того, стрічку нагородили за найкращий грим та зачіски.

З-поміж мультфільмів нагородили анімаційний фільм "Таємниця Коко" американського режисера Лі Анкрича.

Найкращим неангломовним фільмом визнали драматичну картину "Служниця" корейського режисера Пака Чхан Укома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого номінували на українську кінопремію "Золота дзиґа"

Американська кіноакадемія оприлюднила список претендентів на отримання премії "Оскар" в усіх номінаціях. У номінації "Найкращий фільм року" опинилися 9 фільмів - "Дюнкерк", "Таємне досьє", "Форма води", "Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі", "Клич мене своїм ім'ям", "Темні часи", "Леді птах", "Пастка" та "Примарна нитка".

Зараз ви читаєте новину «Оголосили переможців британського "Оскара"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі