середа, 20 червня 2018 18:38

"Не будуть жити в ідилії, ще й гроші викинули": у мережі обговорюють кліп ОЕ
6

Новий кліп українського рок-гурту "Океан Ельзи" на композицію "В небо жене" викликав широке обговорення в мережі. Відео з'явилось на youtube-каналі музикантів 17 червня.

За сюжетом, закохані чоловік і жінка б'ються у поєдинку без правил. Дівчина перемагає, за це отримує грошову винагороду. В кінці ролика героїня викидає гроші, лікує коханому ушкодження. Головні ролі зіграли акторка з Миколаєва Юлія Чепурко та криворожанин Максим Донець.

"Хотілося метафорично показати, через що проходять закохані люди, - каже режисер Анна Бурячкова. - Вони, можливо, зашвидко стали один для одного цілим світом. Іноді, для того, щоб "перевидати" своє кохання, треба пройти крізь вогонь відносин. І лише після цього зрозуміти, наскільки важливо залишатись поряд і підтримувати світло і темряву близької людини".

Дописувачі закидають ролику занадто жорстокий сюжет, що не відповідає ліричній пісні.

Кіт Філіпс написав: "Пісня класна, атмосферна. А кліп - ні про що. Якось не в'яжуться ОЕ із бійкою, насиллям, кров'ю".

  Скріншот з youtube
Скріншот з youtube

Дмитро Танцуров прокоментував: "Якось все не дуже. Коли вийшла тільки пісня - дуже сподобалася. Нагадувала ранню творчість ОЕ. А зараз дивлюся на кліп, і м-да. Зовсім не те, що я очікував побачити до такої пісні. Це повинно було бути щось легке і світле, чи що. Або хоча би як попередня робота - "Не йди". А тут так-то ідея дуже слабка, нелогічна і не відповідає пісні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подивіться на себе в дзеркало - Вакарчук дорікнув суспільству

Дехто з користувачів написав, що уявляв ролик з сюжетом про учасника бойових дій на Сході.

"Уявляв буде авто, в ньому дівчина і чоловік, їдуть після розмови на березі річки, навколо вітер без дощу, хмарна погода. Сам чоловік повернувся із війни, хоче розпочати нове сімейне життя і забути колишній біль", - написав Дмитро Кп.

  Скріншот з youtube
Скріншот з youtube

Інші користувачі зазначають, що навпаки - відео-робота сильна. Метафора бою має важливе значення.

Віка НСК написала: "Не погоджуюсь з тими, хто поверхнево пише, що "ні про що". Це ж очевидно - кліп про відносини, непрості, на піку емоцій. Бій тут - це ж метафора художня. Це коли треба вирішувати: ви разом далі, чи ні. Герої вирішили - разом, і проблеми (в даному творі у вигляді "сумки з грошима") були відкинуті заради стосунків".

Вікторія Уханева написала: "Кліп про те, як близькі люди можуть робити одне одному боляче, причому напоказ, і не завжди той, хто переміг - у виграші Зависла в голові ця пісня, тиждень її співаю, ОЕ, я від вас залежна і це не вилікувати".

  Скріншот з youtube
Скріншот з youtube

Деякі користувачі спробували уявити, яке майбутнє чекає героїв відео після показаних подій.

Микита Белков: "Бої без правил - лише метафора. Уявляю її біль, від того, що їй доводиться його бити. Щоб отримати гроші, вони йдуть на жертву. В кінці викидають гроші, залишаючись без матеріального добробуту, але в душевної ідилії між собою".

  Скріншот з youtube
Скріншот з youtube

Дмитро Танцуров написав: "Швидше за все, вони не будуть в душевної ідилії, а відчуватимуть провину за свої вчинки. Та й ще й без грошей залишилися, що він їй буде нагадувати під час сварки".

  Скріншот з youtube
Скріншот з youtube

  Скріншот з youtube
Скріншот з youtube
За 4 доби відео подивились 232,5 тис. людей.
7 червня 2017-го у Святослава Вакарчука сів голос прямо на концерті. Це трапилося на стадіоні "Ворскла" у Полтаві. Після першої пісні "Майже весна" співак пішов зі сцени.
На концерт прийшли 25 тис глядачів. Він почався із запізненням на 50 хв. Коли лідер "Океану Ельзи" втратив голос, попросив у прихильників паузу на 15 хвилин. В цей час вирішували, скасувати чи продовжити виступ. Відвідувачі вирішили підтримати співака. Запалили ліхтарики на телефонах. "Чекатиму скільки треба. Якщо сказав, що повернеться, значить так і буде. Пісні "Океану" обожнюю. З подружками завжди наспівуємо разом. Мрію почути їх вживу", - сказала одна з гостей концерту. Майже за годину фронтмен повернувся до публіки.
Зараз ви читаєте новину «"Не будуть жити в ідилії, ще й гроші викинули": у мережі обговорюють кліп ОЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі