Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2011 22:47

Наталія Сумська отримала нагороду замість Хостікоєва

Наталія Сумська отримала нагороду замість Хостікоєва

Сьогодні ув столичному театрі ім. І. Франка відбулася 19-а церемонія нагородження театральної премії "Київська пектораль". Актриса Наталія Сумська перемогла в номінації "За краще виконання жіночої ролі". Її відзначили за роль Гортензії у виставі "Грек Зорба" (театр ім. І. Франка).

Кращим актором визнали Анатолія Хостікоєва за роль Зорба у тому ж спектаклі. Актор не зміг прийти через тривалу хворобу. За нього нагороду отримала дружина Наталія Сумська.

"Я дуже схвильована, це помітно, мабуть. Я надзвичайно вдячна. Думаю, це оздоровить нашого артиста", - сказала Сумська зі сльозами на очах.

"Ніколи не чекаю, що нагорода випаде саме мені. Я себе відчуваю рядовим солдатом, артистом, в якого нагорода раптом опиняється в руках. А ще й в руках дорогого чоловіка – це велика радість. Неочікувана приємність. Свого часу Анатолій Георгійович мав три пекторалі. Я – одну, це вже друга. Тепер, здається, маємо шість", - зазначила актриса.

Спектакль "Грек Зорба" (театр ім.І.Франка) також визнали кращою драматичною виставою року. Нагороду за неї вручили режисеру-постановнику Віталію Малахову.

В номінації "За кращу режисерську роботу" перміг Едуард Митницький з виставою за А. Чеховим "Три сестри" (Театр драми і комедії на Лівому березі).

Серед молоді нагороди отримали Борис Орлов за акторський дебют у виставі "Щастя" (Новий драматичний театр на Печерську)та режисер-дебютант Павло Юров (вистава "Депо Північне", театр "Сузір'я").

Кращою камерною виставою визнали "Щастя" (Новий драматичний театр на Печерську), а кращим дитячим спектаклем - "Про курочку Рябу" (Державний академічний театр ляльок). Загалом назвали перможців в 11 номінаціях.

Нагадаємо, театральну премію "Київська пектораль" започаткували 1992-го. Її призовий фонд - 1 тис. доларів.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Сумська отримала нагороду замість Хостікоєва ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі