середа, 23 квітня 2014 13:05

Справжнього англійського "Гамлета" привезуть у Київ

 

З нагоди 450-річчя від дня народження видатного англійського драматурга Вільяма Шекспіра театр "Shakespeare's Globe" розпочинає свій найамбітніший проект – дворічне світове турне вистави "Гамлет". Дві вистави "Гамлета" представлять також у Києві у Мистецькому Арсеналі.

Постановка Домініка Друмгуля та Білла Бакхьорста буде новою та свіжою інтерпретацією класичної трагедії Шекспіра. 16 відважних чоловіків та жінок (12 акторів та 4 менеджери) протягом двох років подорожуватимуть на човнах, потягах, джипах, кораблях, автобусах та літаках по семи континентах та виступатимуть на незвичайних сценах – починаючи від сільських площ до національних театрів, у палацах та на пляжах.

Трупа "Гамлета" надзвичайно міжнародна – 12 акторів представлятимуть країни з їхніми багатими театральними традиціями. Роль Гамлета виконуватимуть Ладі Емерува та Найєм Хаят. Усі інші чоловічі та жіночі ролі по черзі гратимуть Кіт Бартлетт, Джон Дугалл, Міранда Фостер, Фібі Файлдс, Берус Хан, Том Лоуренс, Дженніфер Леонг, Равірі Паратен, Метью Ромейн та Аманда Вілкін.

Равірі Паратен, головний актор театру Маорі в Новій Зеландії, гратиме Клавдія та Полонія. Один з двох Гамлетів – Ладі Емурава – родом з Нігерії, інший – Найєм Хаят – з мусульманської сім'ї зі Східного Лондона, а Дженніфер Леонг – одна з Офелій – акторка театру Шу-Вінг з Гонг-Конгу, яка вперше виступала на сцені "Shakespeare's Globe" у 2012 з виставою "Тіт Андронік".

23 квітня театр виступить на рідній сцені у Лондоні, а далі мандруватиме Європою, відвідуючи кожну країну континенту. Трупа подорожуватиме з мінімальною кількістю речей, самостійно збиратиме та розбиратиме сцену, використовуватиме костюми та реквізити максимально наближені до доби Шекспіра.

У Києві "Гамлета" покажуть 24 травня о 14:00 та 19:30 у Мистецькому Арсеналі.  

Зараз ви читаєте новину «Справжнього англійського "Гамлета" привезуть у Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі