Ексклюзиви
четвер, 01 грудня 2011 13:00

Найдорожчий комікс в історії міг придбати Ніколас Кейдж

Найдорожчий комікс в історії міг придбати Ніколас Кейдж

Примірник першого тиражу коміксів про пригоди Супермена був проданий на аукціоні за 2,16 мільйона доларів, ставши найдорожчим коміксом в історії. Як повідомляє BBC News, вперше аукціонна вартість коміксу перевищила два мільйони доларів.

Видання, присвячене американському супергероєві, було надруковано в 1938 році, і тоді воно коштувало лише 10 центів. Відомо, що всього збереглося близько ста примірників першого тиражу, однак більшість з них знаходяться в поганому стані.

Ім'я нового власника коміксу не повідомляється, однак, як зазначає BBC News, ходять чутки, що його міг придбати актор Ніколас Кейдж. Комікс був виставлений на онлайн-порталі ComicConnect за один долар.

Продане видання, за даними ComicConnect, було вкрадено в 2000 році. Його вдалося виявити у магазині в Каліфорнії тільки в квітні 2010-го. Тоді передбачалося, що справжнім власником коміксу є Ніколас Кейдж, який купив його в 1997 році за 150 тисяч доларів.

Попередній рекорд вартості коміксу про Супермена з першої серії склав 1,5 мільйона доларів. Таку суму покупець заплатив у березні минулого року.

Перший номер коміксу про Супермена вийшов у квітні 1938 року; на даний момент серія продовжує виходити. Усього за цей час було випущено 907 номерів.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчий комікс в історії міг придбати Ніколас Кейдж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі