понеділок, 19 грудня 2016 17:50

"Національність фільму визначають гроші" - продюсер
6

Фото: Катерина Лук'яшко

2 лютого в прокат вийде документальний фільм "Рідні" режисера Віталія Манського.

У стрічці режисер подорожує Україною. Досліджує наше суспільство після Революції гідності на прикладі власної родини. Його родичі живуть у Львові, Одесі, на Донбасі та в Криму. Після Майдану і початку війни на Донбасі вони розсварилися. Кожному з них він ставив однакові запитання про причини конфлікту. І в кожного була своя правда.

"У мене є мрія. Щоб українське кіно стало цікавим українським глядачам. Цей інтерес впливав на продажі квитків. Допомагав знімати нові історії. Режисер Віталій Манський добре відомий у світі. Під час зйомок цього фільму перестав отримувати будь-яке фінансування з Росії. Хоча є громадянином цієї країни. Фільм знатий в Україні й начитаний українською мовою. Частково профінансований з державного бюджету. А національність фільму визначають гроші, за чиї він знімався", - каже дистрибутор Ілля Гладштейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця року в прокат щотижня виходитимуть українські фільми

Світова прем'єра стрічки відбуласяь 5 липня 2016 року на Карловарському міжнародному кінофестивалі, а в Україні — 20 липня 2016-го на Одеському міжнародному кінофестивалі. Стрічку презентували на Зимовому кінориноку ОМКФ 2016.

Режисер Віталій Манський народився 1963 року у Львові. 1989-го закінчив ВДІК і став одним із найвизначніших сучасних російських режисерів-документалістів та продюсерів. Зняв понад 30 стрічок, нагороджених призами. 2015 року Манський переїхав до Латвії.

Спочатку на фільм виділило фінансування Міністерство культури Росії. Але 2014 року департамент кінематографії Мінкульту повідомив, що відкладає фінансування фільму до стабілізації ситуації в Україні. Згодом міністр культури звинуватив Манського в антидержавній діяльності і заборонив йому професійну діяльність на території Росії.
Зараз ви читаєте новину «"Національність фільму визначають гроші" - продюсер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі