вівторок, 02 червня 2015 18:14

На благодійному аукціоні під час концерту виставлять прапор України, підписаний "кіборгами"

На благодійному аукціоні під час концерту виставлять прапор України, підписаний "кіборгами"

"Від Сябра до брата" - так називається благодійний концерт, який відбудеться 4 червня в Атласі. На концерті будуть зібрані гроші для покупки реанімобілю для Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Пирогова. У концерті візьмуть участь гурти з України - Гайдамаки та Роллікс і з Білорусі - Trubetskoy і Дай дарогу. Ведучі - Соня Сотник і Сергій Кузін.

Під час концерту буде проведено благодійний аукціон. Серед лотів - прапор України, переданий кіборгами - захисниками Донецького аеропорту, футболка від ​​гравців збірної України по футболу та футболка, підписана Дмитром Ярошем.

Без волонтерської допомоги складно уявити собі ефективну роботу на фронті зараз. Це стосується як військових сил, так і медичної підтримки. Медики ВСУ не можуть покрити всі потреби фронту, особливо в таких гарячих точках як Піски, Авдіївка (Донецька область). Тому так важлива фінансова підтримка медиків-волонтерів, зокрема з Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Пирогова. Госпіталь базується в Артемівську, надає допомогу військовим, добровольцям і мирному населенню.

Для ефективного виконання своїх завдань госпіталю необхідний власний автопарк. У квітні волонтерами за допомогою соціальних мереж вже була зібрана необхідна сума на реанімобіль для госпіталю. У перший же тиждень цей реанімобіль вивіз понад 50 поранених із зони АТО. Незважаючи на перемир'я, є нові постраждалі кожен день. Потреба в нових машинах не зменшується. Моментально надійшло замовлення на ще одну машину швидкої допомоги.

Об'єднання "Музичні волонтери" було створено для того, щоб направити в одне русло зусилля волонтерів і музикантів, які хочуть допомогти Україні в нелегкий час.

Благодійний концерт "Від Сябра до брата", який об'єднав українців і білорусів, спрямований на збір коштів на ще один реанімобіль.

Павло Булатніков, Trubetskoy:

"Наші знайомі дівчата з Києва, які займаються волонтерським рухом, розповіли про ідею благодійного фестивалю. Головне, що нам сподобалося - що вся виручка від нього піде на машину швидкої допомоги, яку відправлять в мобільний госпіталь в Донецькій області. Наскільки я зрозумів, в цьому госпіталі працюють лікарі-добровольці, причому абсолютно безкоштовно, без держпідтримки, і допомогу вони надають всім постраждалим в зоні конфлікту, не розділяючи їх на "своїх" і "чужих". Це дуже благородно. Я вважаю, що так повинні надходити всі лікарі, що дали клятву Гіппократа. Зрозуміло, ми не могли відмовитися від участі в такому правильному справі".

Сашко Ярмола, Гайдамаки:

"Ми погодилися прийняти участь у цьому концерті через ідею збору коштів на реанімобіль для Української армії в зоні проведення бойових дій. Ми вже збирали на реанімобіль, і купували машину на кошти, зібрані з нашою участю (Одеса, "Скрябін з нами"). Сьогодні відчувається якась регресія у відношенні людей до військових проблем. Не знаю, може трохи втомилися люди, прийшла весна, чи хтось почав фільтрувати та обмежувати потік новин з фронту, але активність у допомозі волонтерам знизилася. Натомість, конфлікт продовжується, на фронт прибувають нові частини, які знову потребують допомоги. Не варто розслаблятися. Також, цей концерт проходитиме під гаслом Українсько-Білоруської дружби, що теж дуже важливо".

Зараз ви читаєте новину «На благодійному аукціоні під час концерту виставлять прапор України, підписаний "кіборгами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі