субота, 16 грудня 2017 07:12

Мультфільм про покемонів заборонили після нападів епілепсії у дітей

Автор: Hi-News
  Дата: 20 років тому заборонили серію мультфільму про покемонів
Дата: 20 років тому заборонили серію мультфільму про покемонів

38-я серія японського мультсеріалу "Покемон" отримала особливу популярність після її перегляду 685 японських дітей 20 років тому. Мультфільм одразу заборонили.

У віці від 3 років і старше госпіталізували з симптомами, що нагадують епілептичний припадок.

16 грудня 1997 в 18:30 за японським стандартним часом показали серію Dennou Senshi Porygon, що в перекладі "Електронний воїн Порігон", яку транслювали більше 37-ми телестанцій по всій країні.

За сюжетом серії головні герої опиняються всередині комп'ютера. Їм належить знищити небезпечний вірус. Приблизно на 12-й хвилині серії в сцені, де Пікачу використовує "Удар блискавки" на антивірус, за сюжетом стався вибух. Цей вибух супроводжувався дуже швидкою зміною двох контрастних кольорів - червоного і синього.

Спалахи мерехтіли з особливою інтенсивністю і яскравістю з частотою приблизно 12 Гц і в продовження 4 секунд займали практично весь екран, а потім протягом 2 секунд - весь екран цілком.

Після цієї сцени діти скаржилися на нечіткість зору, головний біль, запаморочення і нудоту. Для кількох людей наслідки виявилися ще важчими. У них трапилися судоми і конвульсії. Вони скаржилися на сліпоту і непритомніли.

685 дітей були госпіталізовані (375 дівчаток та 310 хлопчиків). Велика їх частина прийшла в себе по дорозі в лікарню. Більше 150-ти оглянули лікарі, двоє глядачів 2 тижні лежали в лікарні.

Керівництво каналу TV Tokyo, який показав "епілептичну" серію, зупинило показ мультфільму, принесло вибачення своїм глядачам і пообіцяло розслідувати причини подібної реакції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творці Pokemon Go випустять гру про всесвіт Гаррі Поттера

Продавці відеокасет по всій країні прибрали з полиць магазинів. У Міністерстві охорони здоров'я створили комісію з розслідування інциденту.

Професор медичного коледжу в Сайтама Тосіо Ямаути встановив, що причиною судом стала так звана світлочутлива епілепсія, яка була спровокована яскравими кольоровими спалахами. У більшості постраждалих, хвороба вперше проявилась саме під час перегляду "Покемонів".

38-я серія "Покемонів" більш не демонструвався в жодній країні. Показ мультфільму "Покемонів" був відновлений 16 квітня 1998 року, через 4 місяці після інциденту.

"Покемони" мали найвищий рейтинг серед всіх інших програм. Мультфільм дивилися приблизно в 4,6 мільйонах будинків.

Зараз ви читаєте новину «Мультфільм про покемонів заборонили після нападів епілепсії у дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі