Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2015 13:58

Мінкульт закупив книжок на 9 мільйонів гривень

Мінкульт закупив книжок на 9 мільйонів гривень

Книжки було закуплено для публічних бібліотек. Про це повідомив Міністр культури В'ячеслав Кириленко у власній радіопрограмі "Про культуру" на Українському радіо.

Це перша закупівля за багато років, стверджує міністр. Вона відбулася у відповідності до розробленої Мінкультом "Стратегії розвитку бібліотечної справи". "Це книжки в основному навчального, художнього, літературного, пізнавального та історичного змісту. Це 82 назви, тираж порядку 170 тисяч. Вперше номенклатуру цих книжок визначали самі бібліотекарі. В кожній області було обрано людей, які голосували за перелік книжок, запропонований видавництвами. Ключова проблема для бібліотек – це оновлення фондів. На 90% - це старі комуністичні, совєтські, марксистсько-ленінські книжки, нікому зовсім не потрібні", - пише Cultprostir.

Міністр попросив читачів та бібліотекарів проконтролювати, чи почали надходити до бібліотек нові книжки, і повідомити йому. Усі закуплені книжки мають дістатися місця призначення в листопаді-грудні. Також В'ячеслав Кириленко повідомив, що міністерство не буде скорочувати кількість публічних бібліотек в Україні (18,5 тисяч), а буде, навпаки, збільшувати мережу.

Зараз ви читаєте новину «Мінкульт закупив книжок на 9 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі