понеділок, 16 квітня 2018 21:10

"Мінімум аналітики, максимум емоцій" - Жадан розповів, як голосують українці

"Мінімум аналітики, максимум емоцій" - Жадан розповів, як голосують українці
Під час виборів українці схильні керуватися емоціями. Фото: zikl.ua

Український письменник Сергій Жадан висловив думку, що в українців часто завищені, відірвані від реальності вимоги. Тому вірять політикам, які обіцяють те, що неможливо виконати.

"Мінімум включання аналітики, максимум включання емоцій. І це постійне бажання створити собі месію. То месію Ющенка, то месію Порошенка", - каже письменник в інтерв'ю Українській правді.

При цьому українці не готові нести відповідальність за свій вибір.

"До 2014 року це було суто і виключно так: "Геть кривавий режим! Геть кривавих політиків! Геть усіх! Це не моя держава! Це не мої органи влади! Я до цього не маю жодного стосунку!". Після 2014 — це режим, за який голосували безпосередньо ми. Мають бути ще якісь аргументи, крім криків "ганьба". Безвідповідально за півроку після виборів кричати: "Давайте валити кривавий режим Порошенка". Це не відповідальність "шахтарів Донбасу", "ватників з Криму", "русифікованих люмпенів зі Сходу. Ми всі це вибрали", - розповідає письменник.

На думку письменника, розчарування створює конфлікт між громадянином і державою.

"Ти не хочеш протиставляти себе цій країні, ти хочеш, щоб вона мінялася, ти хочеш нормально в ній жити і її любити. А вона натомість не дуже хоче, щоб ти її любив, принаймні, створює купу якихось варіантів і випадків, коли можливість цієї любові ставиться під сумнів. Держава діє методами Януковича, вона й далі ігнорує твою присутність, ігнорує твою думку. Цей конфлікт надзвичайно печальний, тому що він нівелює багато важливих речей, що відбуваються в нашій свідомості з 2014 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери зняли кліп на пісню Сергія Жадана

Журналіст Майкл Щур заявив, що лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук своєю невпевненістю нагадує народних депутатів. "Та скажи ти вже. Йдеш чи не йдеш у президенти? Чому він ходить довколо цього питання, як депутати довкола зняття недоторканності", - сказав журналіст у своїй програмі "ЧереЩур" на каналі UA:Перший.

Зараз ви читаєте новину «"Мінімум аналітики, максимум емоцій" - Жадан розповів, як голосують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі