пʼятниця, 20 серпня 2021 22:55

Міжнародний фестиваль фольклору розпочався видовищним парадом
28

У Львові розпочався 10-й, ювілейний фестиваль "Етновир"
Фото: Валерій Шмаков
У Львові розпочався 10-й, ювілейний фестиваль "Етновир"
У Львові розпочався 10-й, ювілейний фестиваль "Етновир"
У Львові розпочався 10-й, ювілейний фестиваль "Етновир"
У Львові розпочався 10-й, ювілейний фестиваль "Етновир"

У Львові урочистим парадом розпочався 10-й, ювілейний міжнародний фольклорний фестиваль "Етновир". На свято приїхали танцювальні колективи з різних куточків України та світу. Зокрема, на параді можна було побачити ансамблі народних танців з Туреччини та Чорногорії.

Учасники параду пройшли центральними вулицями міста від Площі Ринок до Палацу Потоцьких.

В межах фестивалю відбудуться виступи ансамблів, покази народних костюмів, вечори дружби й танцювальні майстер-класи. Гасло фестивалю: "Весь світ – до Львова!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишиванка замість вечірньої сукні: як політики й актори дефілювали в етнічному вбранні

Свято триватиме протягом 20-22 серпня в палаці Потоцьких, а також на площі Музейній – там розмістять малу сцену для виступу оркестрів народних інструментів. Вхід на всі події фестивалю вільний.

Хедлайнером другого фестивального дня, 21 серпня, стане хор ім. Г. Верьовки, який виступатиме в супроводі живого оркестру і танцювальної групи.

Також вперше у рамках фестивалю пройде Форум фольклорних ініціатив "Фольклорні Традиції – Код Нації". Говоритимуть про те, наскільки актуальною для молоді є фольклорна спадщина свого народу в епоху диджиталізації та соцмереж.

"Ми маємо дві святкові дати у ці дні – 30 років незалежності України і 10 років "Етновиру". Цей фестиваль завжди давав відчуття ідентичності. Проводячи аналогію з нашою незалежністю, ми завжди були сильні і перемагали завдяки своїй ідентичності", - зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Фестиваль відбувається під егідою Міжнародної Ради Організацій Фестивалів Фольклору і Традиційних Мистецтв (CIOFF) при ЮНЕСКО. Президент CIOFF Філіп Босан цьогоріч вперше приїхав в Україну.

"Нажаль, через пандемію не всі колективи змогли приїхати. Всюди пандемію переживають важко. Але культурні традиції сильніші за пандемію. Впевнений, що наступного року відбудеться грандіозний фестиваль "Етновир". Також наступного року у Львові відбудеться світовий конгрес CIOFF", - сказав у своєму виступі Філіп Босан.

На Полтавщині відбувся IV етнофестиваль Гелон-фест. Проводять його на території найбільшого відомого скіфського поселення центральної Європи – на Більському городищі.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний фестиваль фольклору розпочався видовищним парадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі