середа, 08 червня 2022 19:27

Металева відьма відрубала Путіну голову: з аукціону продають малюнок автора комікса

Металева відьма відрубала Путіну голову: з аукціону продають малюнок автора комікса
З аукціону продають автограф Олександра Ком'яхова. Фото - Музей Майдану

Українське видавництво "Люта справа" виставило на аукціон незвичний "автограф" одного зі своїх авторів. Продають малюнок графіка Олександра Ком'яхова, який він зробив у примірнику свого коміксу "ТАТО".

Про це написали на сторінці видавництва.

В пості пояснили, що такий незвичний автограф художник створив під час мистецького фестивалю 4.5.0. На сторінці книжки зобразив героїню свого графічного роману - металеву відьму, яка тримає в одній руці серп, а в другій - голову президента країни-агресорки Росії - Путіна.

Сам художник зізнався, що це перший його малюнок, у якому фігурує цей персонаж. Голову, за словами автора, він змалював з роботи колеги.

"До речі, малюючи цей автограф на події Київ 4.5.0, зрозумів, що в житті жодного разу не малював ▓уйла... Ну, бо мєрзость. Щоб хоч якось подолати гидливість, замість фото з гугля, я змальовував його голову з ілюстрацій Maksym Palenko", - написав Ком'яхов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осучаснені портрети Стуса й хустки з мотанкою: бренди продають одяг із мистецькими принтами й підтримують ЗСУ

Кошти з продажу коміксу з автографом підуть на ЗСУ.

Образ металевої відьми у коміксі про події Революції гідності виник у автора спонтанно. Про це розповів у бесіді Музею Революції гідності.

"Образ "баби" теж виник під впливом Майдану. Створив таку богиню-воїтельку, якої не було в нашому пантеоні. Металева відьма - вигаданий містичний персонаж, схожа на Калі – на індуїстське божество. Можливо, схожа на Моріган - богиню війни з ірландської міфології. Були потрібні яскраві образи, які могли би метафорично розкривати тему війни, насильства. Зобразив образ у жіночій подобі. Можливо, хотілося відійти від сприйняття України як від гоголівської квітучої історії, коли це тільки хлібосольство. У сприйнятті росіян - це південна приємна атмосфера, де тебе нагодують смачно, де красиві дівчата, садочки чепурні. Насправді це територія, де стикались імперії, орди проходили, де постійно відбувалась війна. І ця мила для стороннього спостерігача Україна - може бути жорстокою "тьоткою", яка відріже серпом те, що торчить, тому, хто зазіхає на цю землю", - каже Олександр.

"ТАТО" - графічний роман Олександра Ком'яхова, який описує події Революції гідності у 2013-2014 роках. Автор детально відновлював деталі і радився з Музеєм історії Майдану, щоби достовірно передати послідовність подій. Головна героїня роману - відважна дівчина-підліток. Автор зазначив, що прототипами образу стали поетка, художниця, авторка кота Інжира Олена Павлова та журналістка Ольга Богачевська.

Зараз ви читаєте новину «Металева відьма відрубала Путіну голову: з аукціону продають малюнок автора комікса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі