вівторок, 20 квітня 2021 23:26

Marvel зняв фільм про першого супергероя-азіата

Студія кінокоміксів Marvel опублікувала трейлер фільму "Шан-Чі та легенда десяти кілець". Це перший фільм Marvel про азіатського супергероя.

Головний герой - боєць Шан-Чі. Живе в Сан-Франциско, його намагається завербувати терористична організація "Десять кілець". Виявляється, що її очільником є лиходій Венву або ж Мандарин – батько супергероя, який змалку навчав його бойових мистецтв, щоб потім зробити своїм помічником.

Режисер - Дестін Креттон. Трейлер вже доступний на українській мові.

Роль головного героя дісталася канадському актору Сіму Лю, також знімалися зірка "Шалено багатих азіатів" Аквафіна, Мішель Йео, Флоріан Мунтяну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Netflix зняв документалку про загиблу зірку

Як пише The Hollywood Reporter, 2018-го Marvel зробив пріоритетними фільми про інші національності через успіх "Чорної пантери" та ромкому "Шалено багаті азіати". Метою було представити першого азіатського супергероя, який втілить азіатські та американські теми. Крім того, у багатьох фільмах Marvel є принаймні один вид бойових мистецтв. "Шан-Чі" стане першим, хто отримав статус повноцінного фільму про бойові мистецтва.

Автор: Twitter
  Marvel опублікували постер фільму "Шан-Чі та легенда десяти кілець".  Це перший фільм Marvel про азіатського супергероя.
Marvel опублікували постер фільму "Шан-Чі та легенда десяти кілець". Це перший фільм Marvel про азіатського супергероя.

У минулому Marvel стикався з критикою при спробі заглибитися в азіатські теми. Зокрема через серіал 2017-го "Залізний кулак", який виходив на Netflix. Там головний герой, якого характеризують як заможного білого чоловіка, володіє азіатськими традиціями бойових дій. Шоу закрили через 2 сезони. Те ж повторилося в повному метрі "Доктор Стрендж" - там мистецтвом бою володіла актриса Тільда Свінтон. Згодом режисер пояснив, що боявся стикнутися з расизмом.

"Основою історії Шан-Чі насправді є сімейна драма", - каже продюсер майбутньої стрічки Джонатан Шварц. - Ми обговорювали це з режисером. Взяли за ідею показати саме розбиту сім'ю, насправді темну, навіть жорстоку, і подивитися, як це з часом вплине на дитину.

Сам факт існування в коміксах азійського персонажа в 1970-1980-их приголомшливий. Але в той же час у його зображенні є аспекти, які, можливо, можуть виглядати трохи стереотипно. Ми уважно поставилися до цього. Хотіли розповісти історію про азіатську ідентичність, яка відчуватиметься якомога живішою та автентичнішою. Фільм має представників цієї раси як в кадрі, так і за ним".

Фільм "Шан-Чі та легенда десяти кілець" увійде до 4 фази кіновсесвіту Marvel та вийде на великі екрани після "Чорної вдови", "Вічних" та "Людини-павука". Спершу реліз був запланований на лютий 2021 року, однак через пандемію коронавірусу прем'єрні дати вирішили змістити. Фільм планується випустити 3 вересня.

Майстер кунг-фу Шан-Чі дебютував у коміксах у 1973 році як спосіб Marvel використати популярність історії бойових мистецтв серед американської аудиторії. Стен Лі намагався створити фільм про Шан-Чі за участю Брендона Лі ще у 1980-х роках. На початку 2000-х років, коли зароджувались фільми студії Marvel, Шан-Чі був серед хедлайнерів.

Зараз ви читаєте новину «Marvel зняв фільм про першого супергероя-азіата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі