пʼятниця, 18 жовтня 2013 10:58

Літературного "Букера" присудили наймолодшому автору за всю історію премії

Літературного "Букера" присудили наймолодшому автору за всю історію премії
Фото: AFP

Лауреатом престижної британської літературної премії The Man Booker Prize за 2013 стала 28-річна новозеландська письменниця Елеонора Каттон з книгою "Світила" ("The Luminaries").

Роман "Світила", названий літературними критиками "новозеландським Твін Пікс", розповідає історію "мисливця за удачею" Уолтера Муді в часи новозеландської "золотої лихоманки" середини XIX-го століття. "Світила" нараховують 832 сторінки, що робить цей роман найбільшою за обсягом книгою, коли-небудь відзначеною "Букером" .

Каттон також є наймолодшою ??володаркою "Букера" за всю історію вручення цієї премії. Крім того, вона стала другою представницею Нової Зеландії, яка коли-небудь отримувала Букерівську премії. До неї цю нагороду в 1985 році завойовувала новозеландська письменниця Кері Хьюм з романом "Люди-скелети".

Лауреат Букерівської премії отримує чек на суму 50 тисяч фунтів стерлінгів (близько 80 тисяч доларів). Номінанти, включені до шорт-листа, отримують по 2,5 тисячі фунтів (близько 4 тисяч доларів) і право на перевидання висунутих на премію книг в спеціальному "букерівському" оформленні.

 

Зараз ви читаєте новину «Літературного "Букера" присудили наймолодшому автору за всю історію премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі