субота, 20 січня 2007 16:57

Кримчани відзначають день своєї республіки

 

20 січня жителі півострова відзначають День Автономної Республіки Крим. 16 років тому на загальнокримському референдумі абсолютна більшість кримчан висловилися за відтворення автономії, а 12 лютого 1991 року Верховна Рада України прийняла відповідний закон.

У прес-центрі Верховної Ради АРК повідомили, що 19 січня в російському академічному театрі імені М. Горького відбулися урочисті збори, присвячені цій знаменній для всіх кримчан даті. З доповіддю перед присутніми виступив голова Верховної Ради АРК Анатолій Гриценко, який проаналізував шлях, пройдений автономією за ці роки. Він підкреслив, що за час "становлення автономії ми зрозуміли для себе головне: право на автономію є не державним привілеєм на отримання особливих пільг, а особливою формою нашої спільної відповідальності за самостійний вибір шляхом розвитку унікального кримського півострова як невід"ємної складової частини незалежної і демократичної Української держави".

Гриценко також відзначив ще одну подію, котра відзначається 22 січня, - День Соборності України. Він заявив, що історичним уроком соборності є те, що вона символізує духовну єдність народу України, демонструє, що він об"єднаний спільною турботою про сьогодення і спільною відповідальністю за майбутнє українського народу.

Потім Гриценко вручив нагороди великій групі кримчан.

На зборах також зачитали вітання кримчанам Президента України Віктора Ющенка і глави Кабінету міністрів України Віктора Януковича з нагоди Дня Автономної Республіки Крим, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кримчани відзначають день своєї республіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі