понеділок, 08 червня 2015 17:48

Крістофер Нолан пояснив фінальну сцену фільму "Початок"

Крістофер Нолан пояснив фінальну сцену фільму "Початок"

Режисер Крістофер Нолан роз'яснив зміст фінальної сцени у своєму науково-фантастичному трилері "Початок". Він розповів про неї, виступаючи на церемонії вручення дипломів випускникам Прінстонського університету, повідомляє The Guardian. За його словами, останній кадр картини викликав багато дискусій серед глядачів.

Йдеться про фінальний епізод, коли головний герой Домінік Кобб у виконанні Леонардо Ді Капріо повертається додому до сім'ї. Увійшовши в кімнату, він запускає дзиґу - цей предмет впродовж всієї історії дозволяє виявити розходження між сном і реальністю: якщо дзиґа не зупиняється, значить герой все ще спить. В цей же час Кобб кидається обіймати своїх дітей, а камера зосереджується на крутиться об'єкті. Раптово картинка обривається, і питання " Чи зупинилася чи дзига?" залишається без відповіді — як і питання "Чи повернувся Кобб в реальність?".

На думку Нолана, поняття реальності у фільмі, як і в житті - є повністю суб'єктивним. Персонаж Ді Капріо не чекає зупинки дзиґи: йому вже не важливо, де він перебуває - у суворій дійсності або потенційно чудовою ілюзії.

"Може бути всі рівні реальності однаково справжні, справжні [...] Зазвичай на таких урочистих виступах кажуть "Слідуйте за мрією", але я в це не вірю.

Я скажу інакше: "Слідуйте за своєю реальністю", - пояснив режисер. Він додав, що не слід розглядати мрії і реальність окремо один від одного - це все частини однієї дійсності.

Фільм-головоломка "Початок" (Inception) вийшов в 2010 році. Картина розповідає про групу злочинців, які спеціалізуються на крадіжці промислових секретів безпосередньо з снів своїх жертв. Головні ролі в стрічці виконали, крім Ді Капріо, Джозеф Гордон-Левітт, Еллен Пейдж, Том Харді, Кен Ватанабе і Маріон Котійяр. При бюджеті в 160 мільйонів трилер зібрав у світовому прокаті понад 810 мільйонів доларів, ставши одним з найуспішніших проектів Нолана.

 

 
Зараз ви читаєте новину «Крістофер Нолан пояснив фінальну сцену фільму "Початок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі