середа, 18 липня 2012 13:36

Кирило три дні святкуватиме в Україні хрещення Русі

Кирило три дні святкуватиме в Україні хрещення Русі
Патріарх Кирило проведе всеношну. Фото: lviv.proua.com

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило відвідає Україну 26-28 липня з нагоди 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Київського і всієї України Володимира та Дня хрещення Київської Русі.

Як повідомив прес-секретар предстоятеля УПЦ (МП) протоієрей Георгій Коваленко на брифінгу у середу в Києві, прибуде патріарх Кирило до Києва вранці 26 липня.

"Візит патріарха почнеться 26-го і завершиться 28 липня. 26 липня, орієнтовно, ми очікуємо приліт святійшого патріарха о 10.00. Відразу з аеропорту він прибуває в Лавру, де зустрінеться з Блаженніший митрополитом Володимиром і почнеться засідання священного синоду Російської православної церкви. Це вже традиція - під час липневих візитів саме в Києві проходить засідання священного синоду Російської православної церкви ", - сказав Коваленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кирило поїхав із Софіївського собору під вигуки: "Геть московського попа!"

Як очікується, у другий день перебування патріарха Кирила в Києві, 27 липня, вранці продовжиться засідання священного синоду. Після його завершення планується прес-конференція.

На годину дня запланований молебень на Володимирській гірці, а після - урочиста академія з нагоди 20-річчя предстоятельського служіння митрополита Володимира в палаці "Україна".

На 27 липня також запланована всеношна служба в Києво-Печерській Лаврі на площі перед Успенським собором.

У День хрещення Русі, в День святого рівноапостольного Князя Володимира, 28 липня, запланована божественна літургія на площі перед Успенським собором у Києво-Печерській Лаврі за участю митрополита Володимира і патріарха Кирила. Як очікується, буде проходити пряма трансляція літургії на Першому національному каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патріарха Кирила попросили проклясти українського журналіста

Як повідомив Коваленко, на запрошення митрополита Володимира в святкових заходах візьмуть участь представники 13 з 15 помісних православних церков світу - Константинопольської, Олександрійської, Єрусалимської, Антіохійської, Грузинської, Кіпрської, Болгарської, Польської, Елладської та інших.

Зараз ви читаєте новину «Кирило три дні святкуватиме в Україні хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути