четвер, 10 квітня 2014 11:08

Кіно про Майдан - одна із сенсацій престижного фестивалю Германії
3

"Голоси України" покажуть на великому кінофорумі goEast у Вісбадені. Учора, 9 квітня, тут стартував фестиваль кіно країн Центральної та Східної Європи.

Фільм про події на Майдані, в Криму, на Сході України став однією з сенсацій кінофестивалю. Українські режисери Дмитро Тяжлов і Елла Штика зібрали серію новел від різних режисерів та з різних куточків України.

Це спроба осмислити ті події, що відбуваються в Україні останні п'ять місяців. І в основі цього документального фільмі різні герої — священник, дівчина, що наполегливо стоїть перед колонною Беркуту, чоловік, який бореться за свої права в європейському суді... Зокрема в добірку увійшли роботи: "Без паспорту" Христини Люльченко, "У полі" Андрія Литвиненка, "Право на протест" Максима Дондюка, "Не просто Микола" Оксани Шорник та інші.

Дмитро Тяжлов також увійшов у цьому році в журі фестивалю. Очолює суддів goEast німецький режисер і продюсер Ян Харлан.

Сьогодні тут також проведуть дискусію щодо ролі режисерів та культурних діячів у подіях, які нині відбуваються в Україні та зокрема в Криму. Участь в ній приймуть - Наталія Михайлова (режисер, Берлін), Алік Шпилюк (кінокритик і програмний директор Одеського кінофестивалю, Київ), Андрій Сильвестров (продюсер і режисер, Москва) та Дмитро Тяжлов (режисер і оператор, Київ).

Усього на фестивалі покажуть 140 фільмів з 22 країн світу. Триватиме форум у Вісбадені до 15 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Кіно про Майдан - одна із сенсацій престижного фестивалю Германії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі