Ексклюзиви
четвер, 15 лютого 2018 14:01

"Кіборги" побили рекорди українського прокату

"Кіборги" побили рекорди українського прокату
Голова Держкіно Пилип Іллєнко завяви, що страчка "Кіборги" стала рекордсменом українського прокату. Фото - ukrinform.ua

Воєнна драма Ахтема Сеітаблаєва "Кіборги" про захист Донецького аеропорту стала абсолютним рекордсменом серед українських фільмів у вітчизняному прокаті за весь період незалежності України. Сума зборів становить 22, 7 млн. грн.
Про це повідомив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко на брифінгу в Укрінформі.
"Минулого року вперше за історію української незалежності була повноцінна прем'єрна осінь, повноцінний прем'єрний сезон українського кіно в прокаті. Кілька разів з'являлися лідери прокату. Перший рекорд встановив фільм DZIDZIO Контрабас ($822,8 тис. - Gazeta.ua), який був створений без державної підтримки. Надзвичайно серйозні і успішні для нас результати показали фільм-казка "Сторожова застава" і історичний бойовик "Червоний", - сказав Іллєнко.

Фільм "Кіборги" вийшов у прокат 7 грудня 2017 року. Знімальна група разом із фондом "Повернись живим" започаткували соціальну ініціативу #ЯНебайдужий, завдяки якій 5 грн з кожного купленого квитка йдуть на допомогу сім'ям загиблих у Донецькому аеоропорту.

За словами режисера стрічки Ахтема Сеітаблаєва, особисто для нього цей фільм став прикладом об'єднання всіх людей в Україні.
"Кожна зустріч на прем'єрах, кожен лист, показ для військових в імпровізованих кінотеатрах - доказ того, що фільм був дуже потрібним країні! І я вірю, що він став тією цеглинкою до побудови нової України, про яку так мріяли наші герої у фільмі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не плакала. Вцементовувала ще один камінь пам'яті в собі" - найкращі відгуки на стрічку "Міф"

"Кіборги" стали найбільш успішною картиною, створеною за фінансової підтримки Держкіно . У 2014-му українсько-чесько-російсько-британська стрічка "Вій" Олега Степченка зібрала $4, 4 млн. Також найбільші касові збори серед стрічок, створених в Україні, були у фільмів "Студії квартал- 95" - "Кохання у великому місті" (2009) - $2,3 млн.,"Кохання у великому місті-2" (2010) - $2,6 млн, "Службовий роман (наш час) (2011 рік) - $2,8 млн., "8 перших побачень" (2012 рік) - $2 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Кіборги" побили рекорди українського прокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі