понеділок, 05 березня 2018 18:35

Штучний інтелект передбачив переможців премії "Оскар"

Штучний інтелект передбачив переможців премії "Оскар"
Сервіс Microsoft Bing передбачив перемогу "Форми води" в номінації за найкращий фільм. Фото: uafilm.tv

Пошукова система Microsoft Bing передбачила лауреатів кінопремії "Оскар" за 5 днів до оголошення її переможців. Церемонія нагородження відбулася в Лос-Анджелесі в ніч 5 березня.

Штучний інтелект назвав ймовірних переможців у 17 номінаціях. 16 припущень збіглися з реальними результатами, повідомляє сайт Microsoft.

Microsoft Bing працює на базі машинного навчання і штучного інтелекту, аналізуючи пошукові запити та дописи в соціальних мережах.

Системі вдалося визначити, що найкращим фільмом стане фантастична мелодрама "Форма води". На думку Bing, ймовірність цього становила 30%. Стрічка "Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі", успіх якої пророкували букмекери, мала 23% шансів на перемогу в номінації.

Також пошукова система вгадала, що найкращим актором назвуть Гері Олдмена, виконавця ролі Вінстона Черчилля у стрічці "Темні часи". Його шанси на перемогу становили 56%. Крім того, вдалося передбачити інших лауреатів премії за найкращі ролі першого і другого плану - Френсіс МакДорманд, Сема Роквелла і Еллісон Дженні.

Передбачення збіглися у номінаціях за найкращу режисуру, адаптований та оригінальний сценарій, найкращу анімацію, стрічку іноземною мовою, дизайн костюмів та музику.

Сервіс Microsoft Bing помилився лише в одному припущенні. У номінації за найкращий документальний фільм система пророкувала перемогу стрічці "Обличчя, села". Нагорода отримала картина "Ікар", присвячена темі допінгу в російському спорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскар-2018: ведучий пожартував про Путіна

Головним тріумфатором "Оскара"-2018 став фільм "Форма води" Гільєрмо дель Торо, у нього 4 нагороди. 3 отримала військова драма "Дюнкерк", по 2 у "Трьох білбордів", "Темних часів" і "Коко".

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект передбачив переможців премії "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі