Ексклюзиви
вівторок, 07 вересня 2021 20:05

Або країна буде розвиватися, або ми зникнемо — Валентин Васянович

Автор: Дмитро Анохін
  На тлі 300 років поневолення 30 років замало, щоб пройти весь шлях, вважає кінорежисер Валентин Васянович
На тлі 300 років поневолення 30 років замало, щоб пройти весь шлях, вважає кінорежисер Валентин Васянович

Українська політична нація слабка й інфантильна, але події після 2014 року для багатьох відкрили очі на Росію і її бажання реконструювати імперію. Про це розповів в інтерв'ю для Gazeta.ua кінорежисер Валентин Васянович.

"Україна пройшла великий шлях. Але ще багато людей не усвідомлюють до кінця, що таке політична відповідальність. Вони не відчувають себе частиною нації. Ми всі разом ще мусимо пройти великий шлях. Бо на тлі 300 років поневолення 30 років замало", – вважає кінорежисер.

На його думку, найбільша помилка за 30 років незалежності, що в Україні досі не сталося сильної політичної еліти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про українську гімнастку висунули на "Оскар"



2019-го його стрічка "Атлантида" перемогла у конкурсній програмі "Горизонти" Венеційського кінофестивалю. Події фільму відбуваються у майбутньому 2025 році, коли Україна виграла у війні з Росією.

"Із таким сусідом Україна має два сценарії – або ми переможемо, або нас. Треба опиратися, підсилювати армію й культуру. Гуманітарний сектор має поширювати українські цінності. І викорінити корупцію," – додає режисер.

6 вересня на Венеційському кінофестивалі відбулася прем'єра стрічки Валентина Васяновича "Відблиск" про українського військового хірурга, що потрапляє у російський полон на російсько-українській війні. Головну роль у фільмі зіграв Роман Луцький. Стрічка бере участь в основному конкурсі кінофоруму.

Зараз ви читаєте новину «Або країна буде розвиватися, або ми зникнемо — Валентин Васянович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі