четвер, 01 вересня 2011 16:05

Художниця малювала українську камасутру потай від синів

 

Київська художниця Тетяна Шевченко за місяць створила 26 малюнків серії "Українська камасутра". Ними проілюстрували поетичну збірку "Ніч еротичної поезії". Малювала потай від двох дорослих синів.

"В українській традиції жінки завжди в тілі. Викохали його на галушках, варениках, пирогах, салі. На малюнках вони всі красиві, пишні, округлі. Зазвичай такі – добрі та веселі. Наші жінки з легкістю й гумором вирішують усі проблеми, зокрема сексуальні. Чоловіки українські, з таким доглядом і кухнею, теж у тілі. Є й підтягнуті, але з пузком. Якби малювала російську камасутру, то чоловіків зображала би жорсткіше. Не так підтягнутими, як худорлявими", - розказала вона.

"Українську камасутру" малювала з гумором.

"Насіння лузають, вареники їдять і тут же коханням займаються. Цікаво не просто малювати пози, а історію в картинці. Побут завжди додає гумору. Жінка доїла козу, відволіклася на чоловіка, відро впало, та їй уже не до молока. Або чоловік із війни прийшов, за жінкою скучив, а шаблею трусить. На моїх малюнках жінки в чоботах – просто їх можна не встигнути зняти. У ту епоху спідньої білизни в сучасному розумінні не було. Зняла сорочки, спідниці, плахти – то й залишаться на тобі самі чоботи й віночок. Національний костюм цікавий не лише тим, як його носили, а й як його знімали. Винесла ескізи на книжкову виставку. Люди проходять, зазирають, але дивитися соромляться. Один чоловік заглядає, пропоную йому подивитись. Він віднєкується. Усі це роблять, а говорити – зась. У мистецтві можна зруйнувати цю межу", - зазначила художниця.

Прочитати детальніше, як створювалась "Українська камасутра", можна у журналі "Країна" № 33 (86) за 2 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Художниця малювала українську камасутру потай від синів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі