Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2020 15:44

Гурт "Антитіла" зіграв концерт на вокзалі
8

Перший концерт після карантину гурт "Антитіла" зіграв на Одеському морському вокзалі
Фото: Марія Дмитренко
Перший концерт після карантину гурт "Антитіла" зіграв на Одеському морському вокзалі
Перший концерт після карантину гурт "Антитіла" зіграв на Одеському морському вокзалі
Перший концерт після карантину гурт "Антитіла" зіграв на Одеському морському вокзалі
Перший концерт після карантину гурт "Антитіла" зіграв на Одеському морському вокзалі

Гурт "Антитіла" вперше після карантину виступив у Одесі. Дали концерт на Морському вокзалі. Презентували новий сингл "Кіно", виконали також пісні з останнього альбому HELLO. Після виступу поспілкувалися з фронтменом групи Тарасом Тополею.

Які зміни у ваше життя вніс карантин?

- Життя, так чи інакше, складається з рутини та певних механічних процесів. Багато хто з творчих людей дійсно не люблять рутину, і я не виключення. Подобається робити щось по бажанню, натхненно. Хоча не часто це виходить. Але як є можливість, то з цього зазвичай народжуються цікаві пісні, відеокліпи. Тому коли стався карантин, навпаки рутини стало менше, бо технічно зупинився наш тур "Hello2020". Ми повернулися додому з гастролей і почали проводити більше часу з родинами і на студії. Мені, наприклад, дуже не вистачало митей прокидання і засинання з дітьми і дружиною разом. Ще з групою попрацювали над новим альбомом. Одна з пісень майбутньої платівки - "Кіно".

Дуже не вистачало митей прокидання і засинання з дітьми і дружиною разом

Як нова після карантина реальність вплинула на музичну індустрію?

- Нам заборонили проводити стадіонні концерти, які були заплановані в рамках туру. Очевидно, що карантин і його наслідки змінили усталений життєвий уклад мільярдів людей по всій планеті, Україна не виключення. Але я дивлюся з оптимізмом на те, що нас чекає далі. Принаймні в цьому контексті. Я переконаний, що все здолаємо, все переживемо, власне ці переконання і втілені в пісні "Кіно". І сам посил в композиції і в ліриці частково пов'язаний із тією реальністю, в якій ми живемо зараз. Але бажання людей насолоджуватись життям, хорошою музикою, живими концертами, атмосферою, енергетикою, яку несе артист зі сцени, нікуди не зникло і не зникне. Це важлива частина людського життя, тому я впевнений, що ми повернемось до тих звичних форматів концертів, до яких звикли мільйони людей по всьому світу.

"Антитіла" завжди в основу своєї творчості ставили ідею. Ми вкладаємо певний смисловий і емоційний посил через свої пісні. Це не залежить від технічної складової, пов'язаної з організацією та проведенням концертів, яка зараз похитнулась, з купівельною спроможністю людей, здатністю і бажанням платити за квитки. Це все нюанси і деталі, які кардинально не впливають на головну ідею і місію гурту. Тому "Антитіла" від самого початку і досі - більше ніж просто музика чи живі концерти. І це можна прослідкувати в наших піснях. І той, хто хоче і може заглибитись в нашу лірику, може це побачити. Навіть якщо раптом щось станеться, і завтра "Антитіл" не буде - пісні все одно продовжуватимуть жити поміж людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідер O.Torvald проведе квартирники в містах України

Чи має сенс поняття справжня музика поза часом?

- Абсолютно вся музика - про любов, яка проявлена в тій чи іншій формі в цьому світі. Бо це є та енергія і та єдина сила, яка в принципі будує Всесвіт. А вже музичні форми, в яких проявляється ця суть – стилістичні напрямки, звучання, аранжування, певний віжуал, формат подачі, це все ситуативні речі, і очевидно, що сучасна музика буде змінюватись, є певний генезис, який є результатом експериментів творчих людей, їх переживань, і поступу вперед. "Антитіла" - сучасна українська музика. І ми не консервуємо себе в якихось рамках, ми постійно працюємо над тим, щоб змінюватись. І за це нас люблять наші прихильники, тому сьогодні ми такі, завтра можливо, ми будемо трошки інші. Але суть залишиться незмінна.

Завдання музики як однієї з форм вібрації Всесвіту - допомагати людині. Витягувати її на наступний рівень. Надихати на розвиток і рух вперед. Підтримувати, коли важко, у тяжкі моменти життя, або навпаки робити її щасливою, радісною. Тому музика мусить насолоджувати. Музика - це те, що кожен споживає добровільно, і вона мусить резонувати з людиною. Музика - це те, що штовхає нас усіх вверх, до чогось більш світлого, чистого.

Завдання музики як однієї з форм вібрації Всесвіту - допомагати людині. Витягувати її на наступний рівень. Надихати на розвиток і рух вперед

Якими якостями сьогодні повинен володіти музикант?

- Музикант, взагалі будь-яка творча особистість, завжди має 2 опції комунікації з реальністю та слухачем. Перший - я сам для себе.

В такому форматі ти можеш робити абсолютно все, що хочеш, ти не зациклюєшся на тому, хто твій слухач і хто буде споживати те, що ти робиш. Тобі просто фіолетово.

Другий формат - що я можу дати і яким чином я можу так взаємодіяти з людьми, щоб вони відчули, зрозуміли і захотіли прийняти те, що я їм даю?

І в такому форматі ти як мама, яка намагається нагодувати грудну дитину. Мама ж не займає позицію – як хочеш так і їж? Ні! Вона намагається знайти як нагодувати тією краплинкою молока дитину, яка, можливо, зараз ще не розуміє, як правильно їсти і що саме потрібно робити. Так само і "Антитіла" належать до тих артистів, які могли б з позиції творчих людей робити будь-що, і як заманеться. Не зважати на думку людей, які нас слухають. Але це егоїстична позиція, типу я митець, це є мій творчий акт, а там хоч трава не рости. "Антитіла" завжди намагалися йти середньою лінією. Між крайнощами. Тобто так, є наш творчий наратив, який ми видаємо, але є форма, в яку ми намагаємося загорнути його так, щоб людям це було цікаво і близько. І відповідно є музичні експерименти, але навпроти них є певні вподобання людей, вони хоча й відмінні від тих, які були там 20 років назад, але загалом залишаються досить консервативними. І ти мусиш це враховувати, щоб твою творчість, твою музику, твій посил сприймали максимально правильно і широко. Сучасний музикант може або закритись у мушлю, або розкриватися і намагатися тримати контакт з тими людьми, для яких він творить.

Що для вас важливо в музиці і що в ній шукаєте в даний момент?

- Для мене в музиці важливо, щоб людина від неї отримувала певну емоцію. Якщо від неї підкатує комок у горлі, або бігають табуни мурах по шкірі - це значить, що музика працює. Для мене важливо бачити і розуміти, що людям в якийсь момент наші пісні допомагають. Оце важливо. А крім того, є купа супутніх, інших речей, важливо щоб музика звучала на радіо, важливо, щоб вона була в телевізорах, в інтернеті. Щоб вона стояла на умовних полицях, до яких люди можуть підійти і спробувати.

3,5 год. провели закопані в пісок музиканти гурту "Антитіла" на зйомках кліпу "Кіно".

"Не спека була найстрашніша, а те, що пісок здавлював все тіло і було важко дихати. В декого почались панічні атаки, спричинені клаустрофобією. Мабуть, можна було зробити це якось по-іншому, але ми вирішили - якщо вже робити щось, то по-справжньому, - розповідає Тарас Тополя. - Робили відео таким, щоб кожен міг інтерпретувати його на себе, через власне сприйняття, додати свого розуміння і потаємного контексту.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Антитіла" зіграв концерт на вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі