понеділок, 26 березня 2018 15:41

Фільми Netflix заборонили включати до конкурсної програми Каннського кінофестивалю

Фільми Netflix заборонили включати до конкурсної програми Каннського кінофестивалю
Каннський кінофестиваль відмовився включати до конкурсної програми продукцію американського телеканалу Netflix. Фото: hoyentec.com

Каннський кінофестиваль відмовився включати до конкурсної програми продукцію американського телеканалу і сервісу потокового відео Netflix. Причина в тому, що створені ним фільми і серіали транслювалися тільки по ТБ і не йдуть в широкому кінопрокаті.

На вимогу організаторів фестивалю, спочатку фільми-учасники цього конкурсу повинні бути показані на великому екрані, а вже потім транслюватися на телеекранах, а не навпаки, пише The Vulture.

Директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо нагадав, що 2017 року для двох фільмів Netflix було зроблено виняток. Для стрічки "Окча" корейського режисера Пон Чжун Хо, а також для фільму "Історії сім'ї Майровіц" Ноема Баумбаха. Однак те, що ці картини не були в прокаті, обурило не тільки журі фестивалю, а й глядачів.

Стрічку "Окча" просто освистали, коли на екрані з'явився логотип Netflix і з'ясувалося, що фільм демонструється з неправильним співвідношенням висоти і ширини картинки. Показ навіть був перерваний на деякий час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм української режисерки покажуть на Каннському кінофестивалі

Після гучних розглядів минулого року було вирішено посилити правила відбору фільмів, створених для онлайн-кінотеатрів.

"Я думав, що зможу вмовити Netflix показати ці фільми у прокаті. Але я був самовпевнений. Там відмовилися. Керівництву Netflix подобається червона килимова доріжка, вони хотіли б представити на конкурс інші картини. Але їхня непримиренна позиція суперечить нашій", - заявив Тьєррі Фремо .

2018 року боротися за Золоту пальмову гілку зможуть фільми, що вийшли в прокат у Франції. А Netflix може показувати свої проекти виключно поза конкурсом.

Голова журі фестивалю минулого року Педро Альмодовар заявляв, що фільми з онлайн-кінотеатрів не повинні отримувати нагород на великих конкурсах. Режисер Крістофер Нолан в минулому році сказав, що політика показу фільмів і всіх епізодів серіалів одночасно безглузда і невдала. Він вважає, що спочатку варто показати фільм в кінотеатрах, а вже потім онлайн.

А режисер Стівен Спілберг вважає, що фільми, випущені стрімінговими сервісами, взагалі не повинні включатися в конкурсні програми. Тому продукція Netflx або Amazon не може і не повинна претендувати на премію "Оскар". Спілберг вважає, що некоректно ставити фільми, зняті для телебачення, в один ряд з картинами, які проводилися для кінотеатрів.

Селфі приземляє значення Каннського фестивалю і робить його більш тривіальним. Про це заявив директор кінофестивалю Тьєррі Фремо, ввівши нове правило.

Зараз ви читаєте новину «Фільми Netflix заборонили включати до конкурсної програми Каннського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі