четвер, 05 серпня 2021 21:35

Фільм із Алісією Вікандер покажуть на Одеському кінофестивалі

Фільм із Алісією Вікандер покажуть на Одеському кінофестивалі

Фентезі "Легенда про Зеленого лицаря" американського режисера Девіда Ловері покажуть у рамках позаконкурсної програми "Гала-Прем'єри" на 12-ому Одеському кінофестивалі.

Стрічка заснована на поемі невідомого автора "Сер Ґавейн і Зелений лицар", одному з найвидатніших творів англійської літератури. За сюжетом, норовливий племінник і спадкоємець короля Артура сер Ґавейн приймає виклик таємничого велета Зеленого Лицаря. У фільмі він бореться з привидами, гігантами та злодіями.

Роль сера Ґавейна виконав володар премії BAFTA Дев Патель. Лауреатка премії "Оскар" Алісія Вікандер зіграла ролі Ессель і Леді.

Показ стрічки на кінофестивалі відбудеться 14 серпня. В український прокат фільм вийде 26 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемогли в Каннах і Берліні. Згадуємо найкращі українські фільми 2000-х

Одеський міжнародний кінофестиваль уперше відбувся у 2010 році. Нині це один із найбільших глядацьких кінофорумів у Східній Європі. Торік найкращим фільмом Одеського кінофестивалю стала українська стрічка "Атлантида" режисера Валентина Васяновича. Протягом 11 років проведення фестивалю його гостями були відомі у світі актори та режисери, зокрема Катрін Деньов, Крістофер Гемптон, Пітер Грінуей, Кілліан Мерфі, Кшиштоф Зануссі, Джон Малкович, Роуз МакГавен, Ерік Робертс, Клаудіа Кардіналле, Деріл Ханна, Даррен Аронофскі, Рутгер Гавер та інші.

Зараз ви читаєте новину «Фільм із Алісією Вікандер покажуть на Одеському кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі