Ексклюзиви
середа, 29 серпня 2012 13:35

Дипломат описав як відроджується держава після ядерного вибуху

28 серпня у столичній книгарні "Є" письменник і дипломат Юрій Щербак презентував роман-антиутопію "Час великої гри. Фантоми 2079 року". Це - продовження антиутопії "Час смертохристів. Міражі 2077 року", яка побачила світ минулого року.

"Час смертохристів" став для мене поверненням в українську літературу. Ця книга була передмовою, розминкою перед написанням повноцінного твору.   Після виходу першого роману читачі закидали, що в ньому є антиєврейські нотки. Я пішов до мого друга видавця Леоніда Фінберга. Спитав, чи є щось антисемітське в цій книзі. Він відповів: "Я вам видав довідку, що нічого такого в цій книзі немає". Після цього я заспокоївся", - розповів Юрій Щербак на презентації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івано-франківських письменників зібрали під однією обкладинкою

"Першу книгу писав 5 місяців. Друга писалася легше і швидше. Мені самому було цікаво досліджувати, як далі розвиватимуться події після ядерної війни. Події розгортаються через два роки після ядерного вибуху. Намагався описати, як відроджується народ, нація, держава. Використовував мої спогади про закінчення Другої світової, про те, як тоді жилося d Україні. Роман страшний. В ньому йдеться про майбутнє, проти якого хочу застерегти", - додав він.

Роман вийшов у київському видавництві "Ярославів Вал". Має 440 сторінок, коштує 84 грн. В ньому йдеться про генерала української розвідки Ігоря Гайдука. Після закінчення Великої Темряви він починає брати участь в політичній боротьбі.

"Такого роману в нашій літературі ще не було. Це - концентрація і художня кристалізація небезпечних тенденцій політичного життя України та й усього світу. Цього роману нам дуже не вистачало. Його прочитають всі. Одних захопить любовна історія, других — прогнози і передбачення майбутнього, а треті побачать в ньому багато сьогоднішніх речей", - сказав директор видавництва "Ярославів Вал" Михайло Слабошпицький.

Зараз ви читаєте новину «Дипломат описав як відроджується держава після ядерного вибуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі