Ексклюзиви
вівторок, 14 березня 2017 18:31

"Дівчина роздяглася і почала позувати. До нас наблизилися троє" - фотохудожник
6

Сторінка з книги "Долею даровані зустрічі"
Фото: Василь Пилип'юк
Сторінка з книги "Долею даровані зустрічі"
Сторінка з книги "Долею даровані зустрічі"
Сторінка з книги "Долею даровані зустрічі"
Сторінка з книги "Долею даровані зустрічі"

112 книг видав фотограф Василь Пилип'юк. Нова "Долею даровані зустрічі" складається з портретів людей, яких зустрів протягом кар'єри. Вийшла у львівському видавництві "Світло і тінь"

До фотоальбому увійшло фото колишнього президента польщі Леха Качинського та його дружини Марії. Пара загинула під час авіакатастрофи біля російського Смоленська. На борту було ще 94 людини. Фото Папи Римського Бенедикта XVI Василь Пилип'юк зробив випадково. Під час туристичної поїздки до Ватикану натрапив на його кортеж, що об'їжджав площу Святого Петра. З футболістом Кріштіану Роналду зустрівся на стадіоні "Арена Львів". Відтоді не пропускає жодного матчу за його участі.

"Відколи я ще малим хлопцем вийшов із села Новоселиці, що на Снятинщині моя професія і час подарували мені багато важливих зустрічей. Тепер вони склали книгу спогадів "Долею даровані зустрічі". У мене такого не буває, щоб прийшов, натиснув на кнопку - от тобі й фотографія. Кожна із цих сторінок - пам'ять мого серця", - каже Василь Пилип'юк, 65 років.

У книжку також потрапили світлини природи та архітектурні ансамблі.

"На роботі "Побачення" два вужі у зелених водоростях. Щоб зробити її, сидів у засідці 5 годин. Вони були у різних позиціях. У гонитві один за одним зрештою зустрілись, повторюючи контури одне одного. Я встиг піймати їх побачення. На Хрещатику 2009 року встиг піймати в кадрі собаку. Він вибіг перед військовими, які саме марширували на параді. Фото назвав іронічно"Лівою чи правою?". Для фото "Мисливці" влаштував справжнє "тихе" полювання. На ньому качки пірнають за здобичу. Я й сам тоді снідати захотів. Сусід Володимир, крадучись, носив канапки, чим часто лякав героїв світлини", - каже фотохудожник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця і фотограф створюють казкові фотокартини

На початку кар'єри фотохудожник працював у районних та обласних газетах Івано-Франківщини. Потім у львівському журналі "Україна", став головним редактором фоотожурналу "Світло й Тінь". У січні 1999 року заснував першу в Україні фотогалерею.

"Створити привабливе фото жінки не так уже й важко. Сама жінка має бути, насамперед, чутливою, здатною увійти в стан фотомитця. Таких жінок дуже мало. Намагаюсь працювати з ними переважно на природі. Під час роботи над альбомом "Я - жінка, я - травинка, я - роса" ми їхали вдвох із дівчиною-фотомоделлю Жидачівським районом Львіської області. Там побачили зрізані дерева з великими дуплами. Було вирішено зняти декілька кадрів. Поруч - нікого з людей. Дівчина роздяглася і почала позувати. За роботою і незчулися, як до нас наблизилися троє й почали зі звинувачень: "Чого ви тут розвели секс і порнографію?". Виявилося, що до нас підійшли працівник карного розшуку, голова місцевої сільради і дільничний інспектор. Щоб уникнути конфлікту, назвав себе і показав візитку. Її порвали, а нас забрали у відділок й посадили у різні камери. Звинуватили, що ми займалися сексом й знімали для "Плейбою". Особливо дісталося дівчині. Один з міліціонерів-героїв обіцяв навідатись до неї додому. Звільнили після дзвінка заступника голови облдержадміністрації", - каже Пилип'юк.

До альбому увійшло 137 фотопортретів визначних діячів літератури, мистецтва культури, науки, політики з 10 країн світу. Тираж - 1000 примірників. Повністю профінансований з держбюджету.

Французький фотограф українського походження Юрій Білак розповів про свою фотовиставку "Проекція". Робив репортажі із зони АТО

Зараз ви читаєте новину «"Дівчина роздяглася і почала позувати. До нас наблизилися троє" - фотохудожник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі