Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2020 04:45

Деніел Редкліфф та інші знаменитості читають "Гаррі Поттера" онлайн

Деніел Редкліфф та інші знаменитості читають "Гаррі Поттера" онлайн
Англійський актор Деніел Редкліфф прочитав онлайн перший із 17 розділів роману "Гаррі Поттер і філософський камінь". Фото: vulture.com

Знаменитості прочитають онлайн усі розділи фентезі-роману "Гаррі Поттер і філософський камінь" англійської письменниці Джоан Ролінґ. Проєкт під назвою "Гаррі Поттер вдома" спрямований на підтримку людей під час ізоляції.

Першим учасником акції став актор Деніел Редкліфф, виконавець головної ролі в екранізації "Поттеріани". Прочитав перший розділ під назвою "Хлопчик, що вижив". Відео містить створені фанатами серії ілюстрації, які доповнюють розповідь. Ролик можна подивитися на сайті Wizarding World, присвяченому всесвіту "Гаррі Поттера".

Проєкт стартував 5 травня. Нові відео з'являтимуться щотижня. У читаннях беруть участь зірки франшизи "Фантастичні звірі" Едді Редмейн і Клаудія Кім. А також актор і письменник Стівен Фрай, футболіст Девід Бекхем, акторки Дакота Феннінг і Нома Думезвені, яка зіграла Герміону в постановці "Гаррі Поттер і прокляте дитя". Інших знаменитостей оголосять згодом. До кінця літа прочитають усі 17 розділів книги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гаррі Поттер додасть магії дітям на карантині

Роман "Гаррі Поттер і філософський камінь" вийшов 26 червня 1997 року в лондонському видавництві "Блумсбері Паблішинґ". Перший наклад становив 500 примірників. Торік один із них продали за $57 тис. на аукціоні.

2007-го перший наклад фінального, сьомого роману "Гаррі Поттер і смертельні реліквії" був 12 мільйонів примірників. Це рекордний показник початкового накладу для художньої книжки.

Усього продали понад 500 млн примірників "Поттеріани". Це найуспішніша книжкова серія в історії. Перекладена на більш ніж 75 мов. Українською перший роман циклу вийшов у ніч з 13 на 14 квітня 2002-го в київському видавництві "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" в перекладі Віктора Морозова.

Зараз ви читаєте новину «Деніел Редкліфф та інші знаменитості читають "Гаррі Поттера" онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі