середа, 10 серпня 2011 17:34

Цирк "Кобзов" став безпритульним
18

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Концертний зал "Кобзов", що розташований по вул. Дегтярівській поблизу станції метро Лукянівська, почали демонтувати.

Про це сьогодні на прес-конференції у столичному агентстві розповів Микола Кобзов, президент ВГО "Циркова спільнота Кобзова".

"16 липня власники території, на якій розташований концертний зал "Кобзов", попросили нас за 2 дні покинути територію. У зверненні написали: "Якщо ви не зробити цього у 2-денний термін, то ми притягнемо вас до кримінальної відповідальності. За такий короткий час шатро неможливо розібрати. Для цього потрібно як мінімум 2 місяці. Розбирати вже почали. Встигли опустити палатки і розібрати сидіння. Роботи залишилося ще на 10-15 днів", - сказав він.

"Договір про оренду 1 гектара землі ми підписали у травні 2010 року. Тоді на місці, де мали поставити цирк, було сміттєзвалище. Ми все прибрали, поклали асфальт, обгородили територію. Всього на облаштування території витратили півтора мільйони гривень. Договір про оренду підписували до 2012 року. Судитися не збираємося, бо все одно нічого не доведемо. Зараз на цьому місці мають розпочати будівництво висотного будинку. А там крутяться великі гроші", - додав Микола Кобзов.

Під шатром цирку вміщувалося 3 тис глядачів. Цього року у червні тут проходив міжнародний цирковий фестиваль "Золотий трюк". Проведення фестивалю наступного року може зірватися через відсутність території.

"Я звернувся з відкритим листом до президента Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова та голови Київської адміністрації Олександра Попова. Прошу їх знайти територію для розміщення концертного залу.  Я не прошу, щоб мені безкоштовно виділили землю. Ми будемо її орендувати за гроші", - сказав Кобзов.

"Наш фестиваль позитивно впливає на імідж України. Його відвідали 10 тисяч глядачів, були присутні 240 агентів з кращих цирків і вар'єте світу. Одразу  ж на манежі вони підписали 9 угод про співпрацю з нашими артистами. Згодом було підписано ще 42 контракти", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Цирк "Кобзов" став безпритульним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі