понеділок, 19 жовтня 2020 19:00

Попереджатимуть про расизм у мультиках

Попередження про вміст расизму будуть показувати перед класичними мультфільмами студії "Дісней". Їх можна переглядати на сервісі Disney+.

У "Котах-аристократах" кішка жмурить очі та грає палочками для їжі на фортепіано. Це карикатура на східноазіатські народи. У "Пітері-Пені" висміюють корінних американців. За сюжетом, говорять незрозумілою мовою, танцюють в пір'ях та називають себе червоношкірими. Про ці сцени розповіли на офіційному сайті Disney.

Автор: Pinterest
  Фрагмент з мультфільму "Коти-аристократи" 1970-го
Фрагмент з мультфільму "Коти-аристократи" 1970-го
Автор: Pinterest
  Фрагмент з мультфільму "Пітер Пен" 1953-го
Фрагмент з мультфільму "Пітер Пен" 1953-го

У "Дамбо" чорні ворони називають свого лідера Джимом Кроу. Це відсилка до однойменного закону у США. Діяв з 1890 по 1964 роки. У південних штатах темношкірі мали відвідувати окремі навчальні заклади, готелі, магазини, ресторани, лікарні, туалети. У судах було дві Біблії.

Автор: Pinterest
  Фрагмент з мультфільму "Дамбо" 1941-го
Фрагмент з мультфільму "Дамбо" 1941-го

Як пише Sky News, у "Леді та Блудько" злими персонажами зробили двох сіамських кішок з вузькими очима. Це пов'язано з неприязню американців до азійців після Другої Світової. Також в "Аладдіні" всі лиходії мають іншомовні акценти.

Автор: Pinterest
  Фрагмент з мультфільму "Леді та Блудько" 1955-го
Фрагмент з мультфільму "Леді та Блудько" 1955-го

Орангутанг Луї з "Книги джунглів" є карикатурою на афроамериканців. 1967-го озвучувати примата запрошували музиканта Луї Армстронга. Він відмовився, бо вважав це расизмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Netflix покаже фільм про протести в Білорусі

Через це на початку стрічок показуватимуть титри: "Ці стереотипи були неправильними тоді і помилкові зараз. Ми не хочемо повністю видаляти мультфільм. Але визнаємо його шкідливий вплив. Суспільство повинно зробити правильні висновки заради спільного більш інклюзивного майбутнього".

Disney створив нову Plus Size Попелюшку. У книзі "Якщо туфелька підійде" худа принцеса перетвориться в пишнотілу. Історія нової бодіпозитивної Попелюшки вийде 2021-го.

Зараз ви читаєте новину «Попереджатимуть про расизм у мультиках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі