вівторок, 22 січня 2013 12:35

Британець робить портрети світових знаменитостей за допомогою тюлю та праски
8

Фото: Фото: benjaminshine.com

Британський художник Бенджамін Шайн (Benjamin Shine) робить портрети світових знаменитостей за допомогою праски та прозорої тканини.

Портрети, намальовані тюлем - це новий арт-проект "Tulle" Бенджаміна Шайна. Британець машинально бгав в руках шматочок чорного тюлю, коли роздумував над портретом Рембрандта. У залежності від кількості шарів тканини можна було міняти відтінки від ультра-світлого до екстра-темного. Ця знахідка і стала ключовою. Складаючи і розгладжуючи, плісируючи, жмакаючи і скручуючи величезні відрізи різнобарвного тюлю, художник домагається природного світлотіньового малюнка.

Здалеку деякі портрети виглядають як справжні фотографії. Серед них, крім дебютного портрета Рембрандта, можна побачити обличчя Елізабет Тейлор і Шейхи Мози (першої леді Катару), принцеси Діани і сера Філіпа Гріна (британського мільйонера, власника "TopShop"), індійського гуру Саї Баби і скандального художника Енді Уорхола.

Зараз ви читаєте новину «Британець робить портрети світових знаменитостей за допомогою тюлю та праски». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі