вівторок, 03 січня 2012 18:15

Найбільше у 2011 році продавалися збірники кулінарних рецептів

Найбільше у 2011 році продавалися збірники кулінарних рецептів

Британська газета The Guardian опублікувала список 1000 найбільш продаваних в 2011 році книг. Очолив список роман англійського письменника і сценариста Девіда Ніколса "Один день".

На другому місці опинився збірник рецептів кухаря, ресторатора і телеведучого Джеймі Олівера, на третьому - перший роман відомої комедійної актриси Дон Френч.

Четверту позицію займає Емма Донохью з книгою "Кімната", а замикає першу п'ятірку "Прислуга" Кетрін Стокетт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До України в світі ставляться як до Мозамбіку" — видавець книги про Стіва Джобса

Детективна трилогія Стіга Ларссона "Міленіум" в черговий раз підтвердила свій статус супербестселера: у першу десятку рейтингу The Guardian увійшли всі три книги шведського письменника - "Дівчина з татуюванням дракона" (7 місце), "Дівчина, що розворушила осине гніздо" (9 місце) і "Дівчина, яка грала з вогнем" (10 місце).

У 10 бестселерів року за версією The Guardian також увійшли: 6 місце - "Книга рекордів Гіннесса", 8 місце - Джон Грішем - "Визнання".

Повністю список з 1000 британських бестселерів року можна побачити на сайті The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У третини британських підлітків вдома немає жодної книги

Cписок грунтується на лонг-листі з 4838 книг, які побували у верхній частині британських літературних чартів в 2011 році. Для збору інформації використовувався сервіс Nielsen Bookscan.

За його даними, 35% з цих книг вийшли більше двох років тому, 25% були видані у м'якій обкладинці. Як наголошується в редакційному коментарі The Guardian, в кінцевому підсумку практично всі лідери книжкових хіт-парадів виявилися виданнями в твердій палітурці.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше у 2011 році продавалися збірники кулінарних рецептів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі