вівторок, 28 серпня 2018 14:14

"Бобот - захисник планети, загарбники-сміттярі та пригоди підлітка": українці зняли нове кіно
7

Прем'єра фільму у Львові «Бобот та енергія Всесвіту»
Фото: О. Васьків
Прем'єра фільму у Львові «Бобот та енергія Всесвіту»
Прем'єра фільму у Львові «Бобот та енергія Всесвіту»
Прем'єра фільму у Львові «Бобот та енергія Всесвіту»
Прем'єра фільму у Львові «Бобот та енергія Всесвіту»

27 серпня у львівському кінотеатрі Planeta Kino у ТРЦ "Форум Львів" відбувся перший в Україні допрем'єрний показ українського пригодницько-фантастичного фільму "Бобот та енергія Всесвіту" режисера Максима Ксьонди. Фільм створила українська студія mental dRrive за підтримки Держкіно.

За сюжетом після потужного вибуху на Сонці по всій Землі може зникнути електроенергія. Електромагнітне поле Землі – це щит, збудований людьми, що формується спеціальними енергетичними Станціями, одна з яких була відключена Сміттярами – невідомими істотами. 12-річний Вадик опиняється в самому епіцентрі всіх подій, і на його плечі лягає місія з порятунку світу. Йому на допомогу приходить Бобот – трансформаторна будка, носій енергії Всесвіту.

"Я радий і досі навіть не вірю, що отримав цю роль. Почуваю себе швидше фанатом, чим зіркою. До фільму готувався - адже багато трюків виконував сам. Вже після фільму у мене чудова фізична форма - особливо прес", – каже головний актор Віктор Григор'єв. Це його перша роль в повнометражному фільмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська акторка заради ролі у фільмі постаріла вдвічі

"Створюючи Всесвіт Бобота, ми хотіли показати звичні для нас речі під іншим кутом. Наприклад, що трансформатор може бути захисником Землі, а машини для сміття - зовсім не машинами для сміття. Наш фільм - це новий Всесвіт, в який зможуть гратися наші діти", - каже режисер стрічки Максим Ксьонда.

Зйомки фільму розпочалися восени 2016 року та тривали до літа 2017 року. 50% фільму - це компютерна графіка. На створення стрічки пішов бюджет у розмірі $800 000.

25 липня 2018 року у Львові у двох залах кінотеатру "Планета Кіно" у ТЦ "Форум Львів" відбувся допрем'єрний показ фільму "Брама". На прем'єру прийшли головні актори: актриса Ірма Вітовська-Ванца, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук а також автор сценарію Павло Ар'є.

Зараз ви читаєте новину «"Бобот - захисник планети, загарбники-сміттярі та пригоди підлітка": українці зняли нове кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі