Ексклюзиви
середа, 14 грудня 2011 19:59

Янка Козир співала на даху п'ятиповерхівки
5

Фото: Фото, надані Янкою Козир

Лідерка фольк-рок-гурту "Оркестр Янки Козир" Янка Козир, 30 років, перші репетиції в підлітковому віці проводила на даху свого п'ятиповерхового будинку у місті Нововолинськ.

"Збирала 10 чоловік шоу-балету з однокласниць. У спеку вимащували взуття у смолі, бо плавився дах. Зате ми мали перед собою ціле місто — зал під небом. Потім на виступі почувалися перед аудиторією спокійно. Зараз хвилююся на сцені більше, ніж в юності", - зізналася співачка.

Всі вигадливі і незвичні костюми, в яких виступає на сцені "Оркестр Янки Козир", Янка пошила сама. Шити почала у 8 років.

"Яскрава ходила завжди - яскраві спідниці, штані. Ні на кого схожою не була. Обшивала ляльок усіх своїх подруг", - згадала Янка.

Її мрія — пошити сценічний плащ із ланцюгів.

"На одному концерті спробувала одягнути на себе трохи ланцюгів — було дуже важко. А як подумала, що це треба на собі носити, руки опустилися. Один мій плащ зі шкіри, джинси, з нашитим бісером важить три кілограми. Під кінець концерту під рікою тече. А хлопці вагу витримують. Одному пришила ланцюги до шароварів. Він цілий концерт стрибав у них по сцені. Рокові елементи — це джинси і ланцюги. Їх поєднуємо з фраками, шароварами і шкірою. На концерті волосся весь час чіпляється за паєтки", - розповіла співачка.

Вона додала, що яким би красивим плащ на ній не був, вона його на сцені обов'язково знімає і відкриває плечі.

"Навіть якщо обшиваю одяг металом, все-одно плечі лишаю відкритими. Подобається, щоб були голими ключиці. Це дуже сексуально. І мені так легше співається. На ключицях я поведена з дитинства, відколи читала казку про Попелюшку і розглядала її на малюнках. В закритому одязі не можу співати весь концерт, на другій пісні роздягаюся", - поділилася Козир.

За словами Янки, найбільш близький їй їнструмент — віолончель.

"Звук дуже приємний і продовгуватий, і, водночас, тремтячий. Віолончель мені як душа. Я співаю душею", - сказала співачка.

У грудні "Оркестр Янки Козир" відзначає десятиріччя. Перший із запланованих ювілейних виступів відбудеться в байкер рок-н-рол клубі "Rout66" 18 грудня 2011р. Гостями концерту будуть Людмила Терзійська і Аліна Козира (1-й склад ОЯК), Олег Сухарєв ("Самі Свої"), Антоніна Пасічніченко ("SЮR Band") та Серій Франц ("Пєпли"). Музиканти обіцяють сюрпризи та нові пісні.

Зараз ви читаєте новину «Янка Козир співала на даху п'ятиповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі