понеділок, 23 січня 2012 21:41

Американці слухатимуть Тараса Шевченка

Американці слухатимуть Тараса Шевченка

Українські та американські літератори планують активно популяризувати поезію Тараса Шевченка в США. Вірші поета звучатимуть у 90-хвилинній програмі "Шевченко на Бауері".

За словами організаторів, поезія Тараса Шевченка чи не вперше приходить до американського слухача, так наче Шевченко наш сучасник, якого запросили почитати у знаметитому нью-йоркському поетичному клубі.

Читати вірші Кобзаря будуть Боб Голман, Григорій Грабович, Василь Махно, Світлана Махно, Олександр Мотиль, Роман Туровський і Петро Фединський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На конкурс двійників Тараса Шевченка зголосились 10 учасників

"Наближається 200-річчя Тараса Шевченка, тому ми вирішили показати мешканцям Нью-Йорка, що Шевченко великий поет-романтик. Глядачі почують вірші про кохання, долю, надію, відчай й свободу", - каже Василь Махно, український поет і один співорганізаторів цього заходу.

Поезія Тараса Шевченка постане перед американською публікою у перекладах на англійську, які виконали Григорій Грабович, Олександр Мотиль, Віра Рич, Роман Туровський і Петро Фединський. Також Юліян Китастий упродовж вечора виконуватиме українські пісні та думи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'яни нарахували 1100 пам'ятників Тарасу Шевченку у світі

"Ми спеціально обрали різні переклади поезії Шевченка, - зазначає Олександр Мотиль. - Ми хочемо, щоби слухачі почули різні голоси з різними нюансами і різними підходами, ми хочемо, щоби вони відчули універсальність Шевченка".

Вечір відбудеться 10 березня у "Поетичному Клюбі Бауері" в Нью-Йорку.

Зараз ви читаєте новину «Американці слухатимуть Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі