Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2018 19:30

Олександр Ярмола назвав основну причину нестабільних відносин з Польщою

Олександр Ярмола назвав основну причину нестабільних відносин з Польщою
Лідер гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола назвав основну причину нестабільних відносин з Польщою Фото: afisha.tut.by

Лідер гурту "Гайдамаки" Олександр Ярмола назвав основну причину нестабільних відносин з Польщою. 1 березня в Польщі набув чинності так званий "антибандерівський" скандальний закон про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів і звинувачення поляків в причетності до злочинів Третього рейху та Холокосту.

"Причина нестабільних відносин з Польщою в тому, що її уряд відпрацьовує якусь програму. При чому в першу чергу дуже диструктивну для самої Польщі. Мисляче населення чекає, поки це врешті мине. Ми граємо для них. Війни з Польщою немає. Сподіваюсь, що вже ніколи не буде. А ця політична криза мине, як тільки припиниться програма послідовного відпрацювання деструкції зв'язків з Україною. В цій ситуації урядові дуже важко все до купи склеювати. Там рівно половина народу чекає, поки це все мине. Інша половина, аналог українського "услыште Донбас"", - каже музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт "Гайдамаки" презентував новий проект

"Гайдамаки" багато гастролюють Польщею. Музикант вважає, що ситуацію можна врегулювати укріпленням культурних зв'язків.

"Публіка там і в Україні, що слухає "Гайдамаків" не дуже відрізняється. Це свідома культурна інтелігенція. Люди, які читають книжки. Ми можемо тільки працювати разом, виступати, робити спільні проекти і просто чекати, поки ситуація зміниться", - каже Ярмола.

Олександр Ярмола розповів Gazeta.ua як повпливали радійні квоти на українську пісню.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Ярмола назвав основну причину нестабільних відносин з Польщою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі