пʼятниця, 03 лютого 2012 17:15

Спецтема: Закриття EX.ua

Adobe не побоялася заявити, що пірати з EX.ua заважали бізнесу

Adobe не побоялася заявити, що пірати з EX.ua заважали бізнесу

Компанія Adobe Systems Inc. заявила про те, що виступає за закриття сайту Ex.ua.

"Будучи виробником багатьох широко відомих програмних продуктів, компанія Adobe виступає на підтримку активностей щодо попередження комп'ютерного піратства", - йдеться в прес-релізі компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: EX.UA воскрес, але його домен не відкривається

Згідно даних дослідження Міжнародного альянсу виробників програмного забезпечення (Business Software Alliance), Україна входить в 12 країн світу з найвищим рівнем використання неліцензійних програм - 86%. В останні роки спостерігається стійка динаміка збільшення цього показника. У звіті Міжнародного альянсу із захисту інтелектуальної власності (International Intellectual Property Alliance) містяться рекомендації щодо внесення України в "країни пріоритетного спостереження" Списки 301, в тому числі через зростання інтернет-піратства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти зламали мегафон за EX.UA

"У зв'язку із закриттям популярного інтернет-ресурсу EX.UA, Adobe Systems Inc. Підтверджує факт подання заяви про порушення авторських прав на програмні продукти корпорації. Наголошуємо, що будь-яких домовленостей або угод на розміщення комп'ютерних програм Adobe на серверах EX.UA НЕ було", - підкреслили в компанії Adobe.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Файлообмінник EX.ua закрили правоохоронці

"На сьогоднішній день рівень використання неліцензійних продуктів Adobe в Україні сягає 96%. Дана кримінальна справа є важливим кроком з боку українського уряду та правоохоронних структур на шляху попередження комп'ютерного піратства, в т. ч. в мережі інтернет", - сказала керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності Adobe Systems в регіоні EEMEA (Східна Європа, Близький Схід і Африка) Катерина Громова.

Зараз ви читаєте новину «Adobe не побоялася заявити, що пірати з EX.ua заважали бізнесу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути