понеділок, 18 липня 2022 19:32

"А у цієї співачки є пісні не російською?": мережу обурило нагородження премією YUNA
3

У мережі бурхливо обговорюють лавреатів цьогорічної музичної премії YUNA. Переможців оголосили 17 липня. У номінації "Інший формат" виграла співачка Катя Єрьоменко або DaKooka.

У соцмережах користувачі висловлюють обурення, оскільки 2017 року артистка DaKooka виступала в Росії. Також користувачі мережі зауважили, що Катерина здебільшого виконує пісні російською мовою. Після початку війни Катерина дала інтерв'ю проросійському блогеру Анатолію Шарію, якого СБУ підозрює в держзраді.

В Instagram під дописом про нагородження висловились учасники гурту Go-A. Вони зазначили, що нагороджувати тих, хто співпрацює з державою-агресоркою, неприпустимо.

"Колективна афірмація: хочеться, щоб українська національна музична премія все ж додавала у свої номінації артистів, які не співпрацюють з державою-агресоркою та які пишуть свої пісні державною мовою. Можна безкінечно довго слухати про те, що це оцінювались досягнення за 2021 рік, але, якщо чесно, з 2014 року було достатньо часу, щоб усвідомити, що відбувається в нашому культурному та інформаційному просторі", – написали в соцмережах.

Музикантів і глядачів обурило нагородження премії YUNA
Фото: Скріншот
Музикантів і глядачів обурило нагородження премії YUNA
Музикантів і глядачів обурило нагородження премії YUNA

У липні 2017-го DaKooka запросили до Москви виступити на андеграундному фестивалі "Біль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалій, яка підтримує агресію Путіна, назвала батьківщиною нову країну

В інтерв'ю журналістам Катерина зізнавалася, що не збирається припиняти концерти, проте "хоче нікого не зачепити".

"Я відкладала концерти в Росії давно. Не могла вирішити, як виступити, щоб нікого не зачепити. Мене ранить те, що зараз відбувається на сході України. Якби я мала суперздатність, то конфіскувала б усю зброю на планеті й запропонувала б людям змагатися в мистецтві", – казала DaKooka в інтерв'ю виданню "Бабель" у липні 2021-го.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений 𝗗 𝗔 𝗞 𝗢 𝗢 𝗞 𝗔 (@dakooka_ktsh)

З початком повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого співачка DaKooka опублікувала заклик Stop please. 25 лютого Катерина виклала відео з Румунії, де перебувала на початку повномасштабної війни.

Реакції на обурення в мережі ні від організаторів YUNA, ні від співачки DaKooka поки що немає.

17 липня оголосили переможців Національної музичної премії YUNA 2022. Оголосили переможців у 17 номінаціях. Серед них: "Найкращий виконавець" - Артем Пивоваров, "Найкраща виконавиця" – NK, "Найкраща пісня" - Wellboy - "Гуси", "Найкращий альбом" - The HARDKISS - "Жива і не залізна", "Найкращий поп-гурт" – KALUSH і KAZKA (набрали однакову кількість голосів журі), "Найкращий рок-гурт" - The HARDKISS.

Зараз ви читаєте новину «"А у цієї співачки є пісні не російською?": мережу обурило нагородження премією YUNA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі