вівторок, 09 червня 2020 22:46

Як заохотити дитину їсти фрукти та овочі

Як заохотити дитину їсти фрукти та овочі
Є багато способів для того, щоб привчити дітей їсти фрукти та овочі за короткий термін. Фото:pixabay

Асортимент смачних фруктів та овочів буде корисним для кожної людини, а особливо для дітей.

Тому привчати їх до здорових продуктів, необхідних організму треба з дитинства, пише Mirror.

Є багато способів для того, щоб привчити їх їсти фрукти та овочі за короткий термін. Один з них - це додати трохи вершкового масла. На думку фахівців, майже всі страви мають кращий смак, якщо до них додати масла. Зокрема, і до овочів, адже деякі з них – гіркі. Тож, саме вершкове масло допоможе вашим овочам стати смачнішими і діти з радістю ласуватимуть ними. Також масло містить вітаміни A, E та D3, які важливі для росту дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ТОП-продуктів для поновлення запасів вітаміну D

Також треба подавати дітям сезонні фрукти й овочі, бо вони більш екологічні та смачніші. Тому можна обрати сезонні продукти та знайти простий рецепт страви з овочів, який сподобається малечі.

Овочі можна подавати як швидкий перекус. Діти зможуть поласувати ними, поки чекають основну страву.

Також їм варто розказати, звідки беруться фрукти та овочі. Обід стане дуже цікавим, якщо дорослі покажуть дітям на карті, де виростили овочі з їхньої тарілки.

Також можна спробувати зробити коктейль чи смузі з фруктів та овочів. Нещодавнє американське дослідження показало, що діти у віці від трьох до п'яти років можуть їсти майже вдвічі більше овочів та фруктів, якщо їх подавати у вигляді пюре чи смузі. Можна зробити смачне та корисне фруктове смузі, додавши до фруктів молока або морозива. Або соус з овочів, який можна додати до спагетті, сосисок.

Ще можна подати дітям овочі та фрукти на овочевій чи фруктовій тарілці, свіжі чи нарізані паличками, в смузі чи з коктейлем,запечені, в омлеті чи супі, у вигляді овочевих чипсів.

Вартість фруктів і ягід на ринку України перебуває на історично високому рівні. У зв'язку з кількома хвилями заморозків найбільше зросли оптові ціни на полуницю (суницю садову) - в середньому в 2,6 раза, а похмура погода заважає дозріванню ягоди.

Зараз ви читаєте новину «Як заохотити дитину їсти фрукти та овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути