Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2021 11:19

"Дзеленчало все тіло". Педан піднявся на Говерлу
8

Ведучий Олександр Педан піднявся на найвищі гори України - Говерлу і Петрос. Раніше він побував на Монблані (понад 4,8 тис. м) та 5-тисячниках Арарат і Казбек.

"Так сталося, що вийшов на Говерлу та гору Петрос в останні дні зими. Напевно, не робив сходження на Говерлу, бо вважав це досить попсовим. Туди може вийти кожен, і це не є, нібито, перемогою над собою. Насправді, якщо йти влітку, то сходження на Говерлу та Петрос може здійснити будь–яка людина в хорошій спортивній формі. Для цього не треба бути чемпіоном. А от узимку складність однозначно зростає. По-перше, дуже сильні вітри. По-друге, сніг, холод і низька хмарність додають неабиякої небезпеки. По-третє, не завжди снігоступи допомагають. Інколи провалюєшся в сніг по коліно. Тому доводилось іти по вовчих слідах. Вовк краще знає, де не так глибоко", - розповів в Instagram ведучий Improv Live Show, яке показує "Новий канал".

Олександр Педан піднявся на Говерлу і Петрос
Фото: instagram.com/pedanos
Олександр Педан піднявся на Говерлу і Петрос
Олександр Педан піднявся на Говерлу і Петрос
Олександр Педан піднявся на Говерлу і Петрос
Олександр Педан піднявся на Говерлу і Петрос

Він зазначив, що найбільш екстремальною була ночівля.

"На 1 ніч ми зупинились у закинутій колибі, а на 2-гу - в наметах при температурі -15°С. Дзеленчало під ранок усе тіло. Сходження на Петрос виявилося серйозним випробуванням, тому що вітер сягав 40 км/год. І просто здувало зі схилу. Був момент, коли ми допомагали хлопцеві, з яким зустрілися на горі, спускатися вниз. Обв'язували мотузкою, бо він був без кішок. Ось так буває небезпечно", - зауважив ведучий.

Педан додав, що варто робити сходження на Говерлу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірки поділилися своїми провалами на сцені

"Там нереально красива природа, краєвиди, які просто захоплюють дух. Впевнений, що отримаєте задоволення. Але раджу й завжди наполягаю - легких та безпечних гір не буває. Тому обов'язково беріть або гіда, або людину, яка знає, куди йти. Загубитися на будь–якій горі дуже легко, якщо сяде хмара й буде нульова видимість. Хоч маршрути і марковані, я вважаю, що варто брати гіда", - написав він.

Шоумен Олександр Педан вперше поділився тим, що має двоповерхову квартиру в центрі Києва та ще 2 квартири, які придбав для дітей. Чоловік зазначив: має відчуття, що живе в приватному будинку через те, що "це 2 поверхи і внизу великий хол зі сходами нагору".

Зараз ви читаєте новину «"Дзеленчало все тіло". Педан піднявся на Говерлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути