вівторок, 04 жовтня 2011 17:51

Замгенпрокурора Кузьмін зніс держдачу, щоб побудувати маєток на власний смак
8

Фото: Фото: Українська правда

В державній резиденції "Пуща Водиця" знаходиться грандіозний маєток першого заступника генпрокурора Віктора Пшонки Рената Кузьміна, пише Українська правда у статті "З життя прокурорської еліти: маєток Рената Кузьміна".

У серпні 2008 року Державне управління справами президента Ющенка дозволило Кузьміну провести "реконструкцію з добудовою" дачі, яка надана йому в користування у комплексі відпочинку "Пуща Водиця".

ДУС дозволив саме "реконструкцію", оскільки в Державного управління справами немає акту на землекористування в "Пуща Водиці". І, за законом, там не може здійснюватися будівництво нових будинків, розповідав попередній президентський завгосп Ігор Тарасюк.

Водночас комплекс відпочинку "Пуща Водиця" офіційно відмовився надати "Українській правді" документи щодо такої дивної реконструкції будинку Кузьміна.

"Враховуючи, що запитувані документи містять конфіденційну інформацію та персональні дані про фізичних осіб, комплекс відпочинку "Пуща Водиця" Державного управління справами не має правових підстав поширювати зазначену в запиті інформацію", - ідеться у відповіді.

Ця відмова абсурдна, оскільки закон "Про доступ до публічної інформації" містить спеціальну обмовку - відповідно до частини 7 статті 6, "якщо документ містить інформацію з обмеженим доступом, для ознайомлення надається інформація, доступ до якої необмежений", пише видання.

Сам будинок Кузьміна знаходиться на території не менше 700 квадратних метрів. Дах маєтку виконаний з кераміки. Для безперебійного енергопостачання біля будинку Кузьміна встановлено трансформатор.

Також цікаво, що цей будинок Кузьмін звів власним коштом. Інвестиційний договір означив розмір прокурорського внеску в цей об'єкт на рівні мільйона гривень.

Окрім того, інвестиційний договір дозволяє Кузьміну оформити приватну власність на новий великий будинок, зведений ним замість зруйнованої старої дачі.

Утримання ж території державного комплексу відпочинку "Пуща Водиця", де стоїть і маєток прокурорського керівника, лише цього року коштуватиме 16 мільйонів гривень платникам податків.

Зараз ви читаєте новину «Замгенпрокурора Кузьмін зніс держдачу, щоб побудувати маєток на власний смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути