вівторок, 14 серпня 2012 13:32

Померла головний редактор Cosmopolitan

Померла головний редактор Cosmopolitan
Фото: osvita.mediasapiens.ua

Хелен Герлі Браун (Helen Gurley Brown), яка очолювала видання більше тридцяти років, померла у Нью-Йорку у віці 90 років, повідомляється у прес-релізі Hearst Corporation.

Хелен Герлі Браун стала відомою письменницею після публікації книги Sex and the Single Girl / "Секс і незаміжня дівчина" (1962), де містилися рекомендації для дівчат щодо моделей повідінки у особистому житті.

Книга Браун стала бестселлером, а у 1964 році було знято однойменну романтичну комедію.

Hearst Corporation запропонував Хелен Браун очолити Cosmopolitan у 1965 році. До керівництва Браун Cosmopolitan був журналом, де, в основному, публікувалися сучасні письменники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актриса "Дому з башточкою" померла після смерті своєї героїні

За ініціативи Браун "Космо" став виданням для жінок, на його обкладинці почали з'являтися фото успішних моделей, акторок, співачок. Браун вивела журнал на топовий бізнес-рівень. Вона залишила американський Cosmopolitan у 1997 році, однак продовжила керувати всіма 63-ма версіями видання до самої смерті.

Саме Браун ввела у моду обговорювати сексуальне життя у жіночих журналах, відзначає Guardian. Завдяки ній з'явився журнальний образ сучасної молодої жінки – з успішною кар'єрою та активним сексуальним життям.

"Хелен Герлі Браун була іконою. Її формула чесних та відвертих порад щодо стосунків, кар'єри, краси стала революцією у журнальній індустрії. Вона проживала кожен день свого життя максимально повно, і саме вона назавжди залишиться у нашій пам'яті як відображення суті Cosmo-girl", – відзначає генеральний директор Hearst Corporation Френк Беннек молодший (Frank A. Bennack Jr.).

Зараз ви читаєте новину «Померла головний редактор Cosmopolitan ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути