вівторок, 10 жовтня 2017 15:02

Ольга Сумська завітала на відкриття центру з догляду за зубами
9

Ольга Сумська, Ярослав Заблоцький
Фото: Прес-служба
Ольга Сумська
Любомир Левицький, Ярослав Заблоцький
Серж Смолін
Любомир Левицький

Ольга Сумська, Серж Смолін, Олег Пінчук та Любомир Левицький на відкритті соціального проекту "Країна здорових посмішок".

Соціальний проект "Країна здорових посмішок" представив відомий український стоматолог, професор, доктор медичних наук Ярослав Заблоцький.

"Майже 100% українців мають дірки в зубах. Чисті зуби не хворіють. Якщо люди будуть чистити зуби 2 рази на день і раз на півроку ходити на професійну чистку, то проблем не буде. Дочка мого друга, яка працює гігієністом в Канаді розповіла, як до неї на прийом прийшла 81-річна жінка і згадала, як її мати водила на прийом до гігієніста, коли їй було 6 років. Людей, які приходять на професійну гігієну в Україні немає і 1%. в нашому центрі немає скальпелів, щипців і знеболюючих, тому що всі процедури безболісні ", - говорить Ярослав Заблоцький Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипка, Вітвицька, Данилевич відвідали відкриття інституту хірургії

Центр оснащений необхідним обладнанням, кабінет стерилізації коштує 70 тис. євро.

"Люди не заходять в стоматологічні клініки, тому що їм ніколи, специфіка стоматологічних хвороб така, що люди про них не знають. Сюди будуть приходити здорові, тому зробили прозорі стіни, щоб люди бачили здорових, їх можна порівняти з тими, які займаються фітнесом" , - заявляє фахівець.

За словами дантиста, саме через те, що батьки неправильно привчають дітей чистити зуби з дитинства, в зрілості ті стикаються зі стоматологічними недугами.

"Роблю 300 операцій в рік дітям під наркозом, адже майже всі зуби хворі, все тому, що батьки не чистять зубів, відповідальність батьків чистити зуби дітям до 10 років, і навчитися цьому можна саме у лікаря-гігієніста". - заявив Заблоцький.

На презентації була помічена актриса Ольга Сумська, яка, за її словами, приділяє чимало уваги своїй посмішці.

"В юності у нас не було можливості мати такі процедури. Я вражена, що так далеко розвинулася стоматологія. Наша сім'я постійно відвідує стоматолога. Посмішка це візитівка людини, головне, щоб була щира, а я вже можу розрізняти справжню енергетику людини. Моя дочка зняла брекети і там багато проблем виникло. Все владнали і ні про що не шкодую. Я стежила за тим, як мої діти чистили зуби - по 3 рази на день говорила, адже іноді вони пропускають цей момент. Я сама кілька разів на день чищу зуби , тому що у мене така професія, мені викликати приємні відчуття. На знімальному майданчику іноді знімаюся з партнером в постільних сценах, необхідно стежити за порожниною рота. Але я не люблю штучного білого кольору. Але комусь це подобається, наприклад, Діма Клімашенко та Таїсія Повалій мають найбілішу усмішку ", - заявила Ольга Сумська.

В унікальному високотехнологічному Центрі догляду за зубами і яснами надаватиметься тільки одна послуга - професійне гігієнічне чищення зубів. Процедура, тривалістю 2 години, включає в себе професійну апаратну чистку, панорамний рентгенограму, швидкий скринінг стану зубів і ясен, детальний скринінг за стандартами Бернського університету - вимір рівня прилягання ясен до зубів, колормаркер на наявність бактерій і схильність до карієсу.

Соціальний проект включатиме флешмоб і урок по правильному чищенню зубів від професора Ярослава Заблоцького, щотижневі навчальні тренінги по правильному догляду за порожниною рота, зубами і яснами в Dental Care Office, а також зоряний рейтинг, за підсумками якого в результаті відкритого голосування українці оберуть найпривабливішу посмішку країни.

Заблоцький радить наступне:

Краще вибрати електронну щітку

Орієнтація на бренди та поради продавця вам не допоможуть правильно вибрати зубну щітку. Мало хто знає, що ручні щітки за своїм призначенням значно поступаються електронним. Ручна щітка легка, відповідно під час чищення люди сильно притискають її до зубів і зтирають борозни на зубах. Електрична щітка важка в руках і людина підсвідомо не відчуває необхідності щільно притискати її до зубів, тому вона більш щадна для зубів і ясен.

Важливо вчасно виявити пародонтоз

Як правило, люди все життя живуть з цією проблемою і навіть не здогадуються про неї. Критичний момент настає в 50-річному віці, коли зуби розхитуються і починають випадати. Для профілактики і попередження хвороби достатньо лише два рази в день чистити зуби двічі на рік робити професійну гігієну зубів і ясен. Для вагітних ця хвороба особливо небезпечна, оскільки запалення ясен може привести до проникнення вірусів в організм жінки і дитини. Тому вагітним потрібно робити професійну чистку раз в три місяці.

З'ясувати, чи не зтираєте ви зуби уві сні

Більшість з нас труть вночі зубами, що викликає стирання зубів. У Британії цю проблему називають "хвороба бізнесмена": якщо бізнесмен спить, то тільки половина голови відпочиває, а друга постійно думає і рефлекторно стискає зуби. Доведено, що тертя зубами - це своєрідний засіб позбавлення від стресу. Від скреготу зубами неможливо позбутися, але можна захиститися пластмасовими каппами, які прописує лікар, і одягати їх на ніч.

Зламаний зуб потрібно негайно реставрувати

Існує три основні причини, за якими ламаються зуби, - це карієс, пародонтит і співвідношення зубів (прикус). Рідко причиною зламаного зуба є їжа. Відновлення естетики зламаного зуба залежить від того, як ви його зламали. Корекція може бути композитом, керамічної коронкою, винирами або більш довговічний варіант - імплантація.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Сумська завітала на відкриття центру з догляду за зубами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути