середа, 13 серпня 2014 11:28

"Ідея "Кримнаш" гріє серце, але вже не настільки, щоб за це платити" - Ксенія Собчак

Автор: focus.ua
 

Телеведуча та журналіст Ксенія Собчак виступа проти рішення Президента РФ Володимира Путіна заборонити імпорт харчової продукції з-за кордону, повідомляє Еспресо.ТV.

"Чому через путінські розбороки я тепер не можу їсти те, що звикла, в затишному Ле Маре під спів Стаса Михайлова?!", - написала Собчаку своєму блозі .

У блозі вона також зазначила, що не вважає ганебним те, що дехто мріє "спочатку добре заробити, а потім добре і смачно у всіх сенсах витратити свої гроші".

"А вони кажуть: ні, соромно. Мріяти можна тільки про возз'єднання земель російських, про національну ідею, про щось таке страшне піднесене. Чому? Тому як головна цінність - не людина з його маленькими радощами, а неодмінно щось велике і величне, через що неодмінно треба постраждати і зазнати позбавлення", - зауважила Ксенія.

Російська телеведуча також вступилася за підприємців, які багато років будували свій бізнес на постачаннях сиру або м'яса: "І як вони повинні зараз себе почувати?"

"І хто, власне, заважав російському виробникові всі ці роки виробляти хорошу продукцію? Ви знаєте, що в Росії немає навіть достатнього поголів'я биків? І бичків купують у тієї ж ворожої Америки? Але це все якісь нікому не цікаві дрібниці. А мислити треба глобально - нас країна цьому кожен день вчить", - додала Собчак.

Журналістка також зауважила, що Путін – досвідчений політик, і його можна любити або не любити, "але він не дурень".

"Мені дуже цікаво: невже він думає, що в цій війні санкцій у нас реально є хоча б один шанс на перемогу?", - написала вона.

"Як можна всерйоз влаштовувати "гонку санкцій" з противниками, які за економічною потужністю перевершують нас в 8 разів (саме такою різниця в ВВП Росії і США)?", - додала Ксенія.

Собчак зауважила, що питання навіть не в тому, що росіяни не будуть їсти устриць, а в тому, що без банківських кредитів країна почне розорятися. Держава почне заробляти на податках на нерухомості: її складніше сховати. Інфляція вийде з-під контролю і таке інше.

"У підсумку за кримські видрючування заплатить кожен - спершу багаті, потім і решта. Хоч мені, російській людині, сама ідея "Кримнаш" гріє серце, але вже не настільки, щоб за це платити з власної кишені. Впевнена, як і багатьом. Який-небудь не багатий бізнесмен, який ввозить в Росію пармезан, цілком міг радіти приєднанню Криму і кричати "Кримнаш!". А сьогодні у нього зупинився бізнес. Радість перемоги почала стрімко танути", - написала Собчак.

"Отже, питання в студію, - пише телеведуча, - якщо ви будете знати, що завтра закриють кордони, ви поїдете, скочивши на останній поїзд Москва - Рига? Або залишитеся?"

"Я ось відповіла і сплю спокійно. Я розумію, що ракова пухлина країни перейшла в останню стадію. Немає сенсу наколювати хворого недіючими ліками, щось вживати й боротися. Я смиренно чекаю фіналу всій цій захоплюючій, але сумної історії. Ніяких більше устриць белон", - додала Собчак.

Нагадаємо, раніше російська телеведуча Собчак іронізувала з приводу заборони окремих іноземних продуктів з Євросоюзу та США в Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Ідея "Кримнаш" гріє серце, але вже не настільки, щоб за це платити" - Ксенія Собчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути