вівторок, 10 жовтня 2006 10:44

Два роки тому помер найвідоміший виконавець головної ролі у фільмі "Супермен"

 

У 2004 році помер американський кіноактор Крістофер Рів, який зіграв головну роль в декількох фільмів про Супермена.

Рів народився 25 вересня 1952 року в Нью-Йорку. Його батьки розлучилися і Крістофер жив то з матір"ю, то з батьком, навчався у приватній школі в Прінстоні і з 8 років почав виступати на шкільній театральній сцені. У 9 років Ріва вибрали для участі в опереті "Гілберт і Салліван". Оперету ставив професійний театр "Маккартер".

Надалі хлопець грав саме там, причому його талант виявився так яскраво, що вже до 16 років у молодого актора з"явився свій агент. Після закінчення школи Крістофер Рів вступив до Корнельського університету, де вивчав музику, англійську мову і театральне мистецтво.

У 1976 році Рів дебютував на Бродвеї у п"єсі "Питання тяжіння", де він став партнером відомої акторки Кетрін Хепберн. У 1978 році Рів отримав невелику роль у пригодницькій стрічці про підводників "Занурення "Сірої леді". Після виходу фільму на екран Рів вирішив узяти участь в кастінгу на головну роль у фільмі про Супермена. Його вибрали з 200 кандидатів.

Супермен став найвідомішою роллю Ріва. Після цього актор знявся ще в трьох серіях - "Superman-2" (1980), "Superman-3" (1983) і "Superman-4: The Quest For Peace" (1987), в останній з них він був співавтором сюжету і другим режисером.

Крістофер Рів також знімався у фільмах "Смертельна пастка", "Монсиньор", "Перемикаючи канали", "Позбавлені слів", "Ганна Кареніна", "Авіатор", "Морський вовк", "Залишки дня" і багато інших.

У березні 1995-го Рів невдало впав з коня та зламав шийні хребці. Лікарі ледь врятували йому життя. Відтоді актор був прикутий до ліжка. До паралізованої діафрагми актора лікарі підключили електростимулятор, який викликав скорочення головного дихального м"яза.

За цей час Рів не перестав бути активним членом суспільства. Він займався добродійністю, взяв участь в нагородженні Оскарами в 1997 році, знаходячись в інвалідній колясці.

У 1998 році Рів знявся у фільмі "Вікно в двір", сучасній версії тріллера Альфреда Хічкока про людину, приковану до інвалідної коляски, переконану в тому, що його сусіда вбили. За цю роль Рів отримав нагороду Акторської гільдії.

У травні 1998 року Крістофер Рів випустив автобіографію. Він сподівався на чудове одужання за допомогою нових методик в області клонування стволових клітин людини. Актор помер 10 жовтня 2004 року в Нью-Йорку від обширного інфаркту. У подружжя Рів залишився син Уїлл і двоє всиновлених дітей - Метью і Олександра.


"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Два роки тому помер найвідоміший виконавець головної ролі у фільмі "Супермен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути