понеділок, 11 червня 2012 10:23

Дольче і Габбана звинувачують в приховуванні 1 млрд євро

Дольче і Габбана звинувачують в приховуванні 1 млрд євро
Обвинувачені модельєри ніяк не коментують цю ситуацію фото: svit24.net

Всесвітньо відомі модельєри Доменіко Дольче і Стефано Габбана викликані в міланський суд. Дизайнерів підозрюють в ухилянні від сплати податків на "скромну" суму мільярд євро. Втім, деякі ЗМІ подвоюють цю цифру.

Напередодні міланський суддя Джузеппе Дженнарі дав розпорядження прокуратурі викликати в суд двох відомих італійських дизайнерів Доменіко Дольче і Стефано Габбана в зв'язку зі справою про ухиляння від сплати податків на суму близько мільярда євро. Таким чином, суддя задовольнив запит італійських податкових органів, які підозрюють засновників знаменитої марки Dolce&Gabbana в ухилянні від сплати податків. Разом з дизайнерами перед італійським правосуддям повинні будуть з'явитися ще шість осіб.

Однак є підстави припускати, що ця сума не є остаточною, оскільки деякі ЗМІ називають цифру в два мільярди євро. Самі обвинувачені модельєри ніяк не коментують цю ситуацію.

Повідомляється, що наступного тижня прокуратура Мілана звернеться до суду з проханням призначити дату судового розгляду. Примітно, що податкові органи Італії підозрюють засновників Dolce&Gabbana тільки в ухилянні від сплати податків, виключивши обвинувачення в шахрайстві. Відзначимо, Доменіко Дольче і Стефано Габбана протягом двох років перебувають під пильною увагою слідчих і судових органів Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дольче і Габбана можуть викликати до суду за несплату податків на 1 млрд євро

Так, міланські слідчі запідозрили керівництво Dolce&Gabbana в шахрайстві в 2010 році. За версією слідства, в період між 2004-м і 2005-м керівництво відомого дому моди займалося масштабним спотворенням фінансової звітності та фальсифікацією податкових документів, у результаті чого в італійську казну було недоплачено близько мільярда євро.

Розслідування почалося два роки тому, коли була виявлена іноземна компанія, якій належали всі торгові марки і бренди дому моди. В результаті сплата податків здійснювалася за кордоном, причому в дуже обмежених розмірах. В ході розслідування з'ясувалося також, що Дольче і Габбана поступилися своїми брендами офшорній компанії за вартістю, набагато нижчою за ринкову.

Зараз ви читаєте новину «Дольче і Габбана звинувачують в приховуванні 1 млрд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути