четвер, 15 березня 2018 20:25

"Бумбокс" презентували вінілові платівки
16

"Бумбокс" представили новий вініл
Фото: Ольга Закревська
"Бумбокс" представили новий вініл
"Бумбокс" представили новий вініл
"Бумбокс" представили новий вініл
"Бумбокс" представили новий вініл

Гурт "Бумбокс" порадував фанатів новим сюрпризом.

"Люди" і "Голий Король" - це третя і четверта платівки гурту Бумбокс, що вийшли на вінілі. Раніше були виданi альбоми "Середнiй Вiк" і "Термiнал Б".

Вихід вінілу "Люди" і "Голий Король" логічне поповнення ланцюжка фізичних носіїв - обидва міні-альбоми раніше виходили на касетах і компакт-дисках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт "Бумбокс" дасть у Києві одразу два концерти

Друк і мастеринг платівок "Люди" і "Голий Король" зроблено в Італії, поліграфія - в Україні. Платівки важать 180 грам, це так званий важкий вiнiл.

Над оформленням платівки "Люди", як і однойменного туру, працювали художник Евеліна Яцеленко і фотограф Соня Плакидюк. "Люди" вийшли в подвійному конверті, на чорному вінілі. В оформленні внутрішнього конверту використовуються кадри зі зйомок лірик-відео "Люди", що не увійшли до оформлення касет і CD. В цьому випадку з шести музикантів ви побачили б тільки Андрія Хливнюка, чиє фото розміщено на обкладинці і Валентина Матіюка, що прикрашає задню сторону конверту. Конверт із розворотом надав можливість розмістити фотографії всіх музикантів і не відійти від оригінальної концепції оформлення.

Обкладинка альбому "Голий Король" - перша в історії гурту, на якій немає ніяких розпізнавальних знаків. В оформленні конверта і яблука пластинки використані роботи Олексія Кондакова з циклу "Повсякденне життя богів", що отримав всесвiтнє визнання. Сама платівка білого кольору. На внутрішньому конверті розміщена інформація про те ким і де записувався "Голий Король", трек-лист і фотографії Дмитра Шитко (Андрій Хливнюк на сцені) і Саші Люфта (Андрій Хливнюк на тлі напису Бумбокс). Фотографія Андрія Хливнюка на тлі напису може здатися вам знайомою і це не випадково - вона зроблена в травні 2017 року, під час закритої презентації альбому "Голий Король" для журналістів в "Звукоцеху" (кіностудія Довженка).

Музична концепція платівок залишилася без змін - це міні-альбоми, EP. На платівці "Люди" п'ять пісень: "Люди", "Мала", "Вихід", "Рок-н-рол" та "Злива", записана разом із Джамалою та Дмитром Шуровим. Пісня "Люди" протрималася в радіочартах 42 тижні - такого в історії української музики не траплялося з 2005 року (за даними ФДР). На платівці "Голий Король" шість пісен: "Голий Король", "Сталевi квiти", "Болєльщік", "Колишня", "Вечiр в Рiо" feat O.Torvald, "Люди" (акустика).

Зараз ви читаєте новину «"Бумбокс" презентували вінілові платівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути